Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sataraš po najino

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Sataraš po najino

Napisal/-a cinija1 » Ne Avg 07, 2016 4:57 pm

Do sedaj sem kar na izolir trak napisala in gre tudi lepo dol. Letos sem se pa odločila, da malo spremenim. Tu na Gartlcu sem videla tako opremeljene kozarčke in mi je bilo tako lepo, pri duši in na oko.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Andrej Banko » Ne Avg 07, 2016 12:43 pm

Ooo... lepo, Cinija ! palec gor
Luškane so te mehiške kumarice. Kot bradavičaste, debele olive ! Laughing

Jaz sem pa malo len za označevanje kozarčkov.
Sicer imam v službi možnost si natisniti na termo nalepke 2 x 8 cm, ampak vedno pozabim ...
Pa tisto gre potem še težko dol.

Napisal/-a lpmami » Ne Avg 07, 2016 10:26 am

S temi kozarčki je res križ: celo leto se mi valjajo in mi delajo napoto - še malo, pa jih bo zmanjkalo..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a cinija1 » Ne Avg 07, 2016 9:58 am

Res je s temi kozarci tako, kot si napisala. Čez zimo daš otrokom kaj, pa komu za kakšno darilce, pa komu za pokusit in gre po kozarcih. Vsako leto teh res malih še nekaj dokupim, da je veselega decembra nared za darila.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a muha » Ne Avg 07, 2016 8:38 am

cinija up .
Mi dvigaš moralo, da se bom tudi sama laže lotila prve runde. A ne, kako te pogreje pri srčku, ko gledaš, kako se polnijo police v shrambi. In kako hitro zmanjkuje praznih kozarcev, za katere med letom že razmišljaš, ali jih ne bi bilo najbolje odnesti v kontejner, da ne bodo delali napote Embarassed .

Napisal/-a cinija1 » Ne Avg 07, 2016 12:52 am

Tako, opremljeno je z napisi in čaka na premik v klet. To se bo zgodilo jutri, ko bom na tem mestu zavila v deke novo rundo, ki jo bova delala jutri v večji posodi. Jutri bom dala notri kar precej bazilike, saj ta runda bo izključno za testenine in riž.
. To se nanaša na sataraš.
Mehiške kumare so mi pa zelo všeč v krompirjevi solati.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a tajana » Pe Avg 05, 2016 8:59 pm

Pridna si Cinija. In kako lepo zgleda tako polna skleda. A te lahko prosim se za recept za sataras po tvoje. Glede na to, da imam kar nekaj zrele zelenjave na vrtu in dopust, se bi lotila se kaksnega shranka._________________CARPE DIEM

Napisal/-a cinija1 » Pe Avg 05, 2016 8:13 pm

Kar lepo raste število kozarcev in kozarčkov. Danes zopet ena runda. Pa še bo, hvala bogu.


.Svojo papriko sem čisto v živo pobrala, tako, da je nekaj časa ne bo. Za današnjo rundo je bilo potrebno kupit.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a lpmami » Če Avg 29, 2013 11:25 am

Pri segrevanju kozarcev in pokrovčkov je res več dela, ampak taki "varnostni" ukrepi se praviloma zelo izplačajo.
Meni ni slabšega kot da sem se trudila z vso "packarijo", potem pa zavre ali splesni. Se je zgodilo zelo poredkoma, bolj na začetku moje kuharske kariere. Zdaj raje zelo pazim, saj imam klet zelo neprimerno za hranjenje vložnin (blok s centralno, slabo izolirane cevi pa v kleti)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a muha » Sr Avg 28, 2013 1:30 pm

Potem pa mene očitno rešuje shramba brez oken, ki ima poleti in pozimi konstantnih 16-18 °C , odvisno od višine police. Odkar sem zelo pazljiva s pokrovčki in vse poškodovane zavržem takoj po odprtju kozarca, nimam težav. Mogoče kaj pripomore tudi, da enako kot kozarce istočasno segrejem še pokrovčke?

Na vrh