Napisal/-a MARIJAV » To Avg 16, 2016 2:40 pm
Radiče, ki so bili visoki že 10 cm sem porezala tako, da je ostal srček na višino 5 cm, enako s Canasto, ki je bila praktično že dorasla. Posejala bom še malo Canaste, ostalo pa se naj obraste. Koničasto zelje je razsekalo, ga bom poskusila kar malo naribat za kislega... Cvetačo in brokoli sem pobrala, razdelila na cvetke, blanširala in dala v skrinjo. Čebula je verjeto natolčena, korenčku ne škodi, rdeča pesa je natolčena, pa se bo obrasla...
Iz dveh sadik buč Hokaido posajenih na kupu gnoja, je nastalo morje, v katerem je sedaj ostalo kakih 30 praktično že doraslih buč, ki so kar lepo nasekljane,saj je tisto ogromno listje, ki jih je malo ščitilo, sesekljalo čisto skupaj. Ne vem kaj naj naredim, porabit jih seveda ne morem, nekaj jih bom podelila, ostale pa pustim pripete na preostanke štrikov in molim da se bodo zacelile, sicer jih bo pokončalo gnitje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Radiče, ki so bili visoki že 10 cm sem porezala tako, da je ostal srček na višino 5 cm, enako s Canasto, ki je bila praktično že dorasla. Posejala bom še malo Canaste, ostalo pa se naj obraste. Koničasto zelje je razsekalo, ga bom poskusila kar malo naribat za kislega... Cvetačo in brokoli sem pobrala, razdelila na cvetke, blanširala in dala v skrinjo. Čebula je verjeto natolčena, korenčku ne škodi, rdeča pesa je natolčena, pa se bo obrasla...
Iz dveh sadik buč Hokaido posajenih na kupu gnoja, je nastalo morje, v katerem je sedaj ostalo kakih 30 praktično že doraslih buč, ki so kar lepo nasekljane,saj je tisto ogromno listje, ki jih je malo ščitilo, sesekljalo čisto skupaj. Ne vem kaj naj naredim, porabit jih seveda ne morem, nekaj jih bom podelila, ostale pa pustim pripete na preostanke štrikov in molim da se bodo zacelile, sicer jih bo pokončalo gnitje._________________Živeti na podeželju je najlepše!