Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Oprostite bom napisal tukaj

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Oprostite bom napisal tukaj

Napisal/-a tigrček » Če Sep 01, 2016 10:10 pm

Napisal/-a tigrček » Če Sep 01, 2016 10:03 pm

Uporabil sem šajbo od kolega 8 mm luknje in je super, 5 mm so premajhne, original recept tudi govori da mor biti paprika semleta na grobo da paprika ohrani svoj okus, delal sem iz paprike čebule česna soli sladkorja to zadnje sem odal napačno ampak bomo že pojedli, pravi ajvar ne vsebuje jajčevcev in paradižnika kaj šele gorčice gorčica se dodadaja pri namazu s papriko.Samo rdeča paprika in nič drugega.

Napisal/-a cinija1 » Sr Avg 31, 2016 12:08 am

Tigrček me veseli, da si našel mesoreznico. Veliko mletja ti želim.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a metuljc » To Avg 30, 2016 10:42 pm

Tudi tak grob ajvar bo dober, če bo recept dober, kot pravi juglans. Iz česa pa boš delal? Paprika, jajčevci, paradižnik, čebula? Sol, sladkor, kis, olje, poper, na koncu malo gorčice?
Če se ti bo po prvem mletju zdelo zelo grobo, daj na cedilo, potem pa melji še 1x. Najbolje je mleti ločeno, vsaj paradižnik, da že na začetku odstraniš odvečno tekočino. Uporaben je paradižnik, ki še ni čisto zrel, celo zelen, tik pred zorenjem, je dober, celo boljši, ker je manj sočen oz. mehek.

Napisal/-a juglans » To Avg 30, 2016 10:37 pm

Ajvar bo malo bolj grobe strukture, ampak bo verjetno tudi uredu. Boš videl kako bo izpadlo.

Pri naši mesoreznici so luknje 3mm.

A recept imaš kakšen pameten?

Napisal/-a tigrček » To Avg 30, 2016 10:17 pm

doma sem našel mesoreznico titan številka 8, ker je bila brez noža in klije sem šel to danes iskat v zadrugo in so imeli, luknje so okoli 5 mm mislite da bo vredu

Napisal/-a metuljc » To Avg 23, 2016 11:30 pm

Običajne, ročne, imajo v vsaki spodobni trgovini kmetijske zadruge. Vsaj v naših koncih. Takšna je čisto zadosti za potrebe običajnega gospodinjstva.

Napisal/-a tigrček » To Avg 23, 2016 10:26 pm

saj se mi je zdelo, da je kitajski izdelek, danes semn ga kupil, sem se pa zagarantiral, 8 dni imam časa, da ga nesem nazaj, seveda zapakiranega, glede na vaš post sem se zdej odločil, da ga nesem nazaj.Tako, da še vedno iščem meseoreznico

Napisal/-a Dajmar » To Avg 23, 2016 10:48 am

muha je napisal/a:
Misliš tegale na strani 21?

Ta na strani 21 ni vreden počenega groša. Sramota za Iskrino ime, po pol ure je pobralo os. Kitajski izdelek z imenom Iskra.
Ročnega si kupi.

Napisal/-a juglans » To Avg 23, 2016 10:14 am

Tej podobno imamo pri nas in se za naše potrebe obnese dobro. Uporabljamo pa jo dejansko samo za mletje zelenjave pri vkuhavanju.

Zelo verjetno (ker drugače skoraj ne more biti, glede na ceno in izvedbo) je tudi ta "plastična", kar pomeni, da ima ležaje iz plastike, bolj natančno, iz nekakšnega teflona, ki je seveda namenski za večje obremenitve.
Razmišljam, in se temu tudi prilagajamo pri obratovanju naše mašince, da ključni elementi z veliko obremenitvijo niso tako vzdržljivi, kot jekleni, zato z njo meljemo po etapah. Recimo po pol ure, nato pa nekaj časa za hlajenje in tako naprej. Bi rekel da po občutku, vmes se pač kuha ali karkoli, saj tako ali tako nimamo kotla za pripravo ajvarja.

Morda bi zelenjavo lahko mlel celo kar brez prekinitev, (kljub vsemu se svojih domnev držim), razmišljam pa, da bi bilo pri mesu to kar nujno, saj je mnogo bolj čvrst, kot zelenjava. Vse to v luči, da "plastika" zdrži čimdlje.

Na vrh