Napisal/-a mil » Sr Okt 05, 2016 11:08 am
V zapisu z dne 6. 7. 2013 je Marijav zapisala recept, po katerem sem jaz naredila ta shranek:
Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:
Fantastične vložene bučke
700 g bučk
150 g rdeče paprike
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra
1 žlička kurkume ali curryja v prahu
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.
Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!
V zapisu z dne 6. 7. 2013 je Marijav zapisala recept, po katerem sem jaz naredila ta shranek:
Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:
Fantastične vložene bučke
700 g bučk
150 g rdeče paprike
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra
1 žlička kurkume ali curryja v prahu
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.
Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!