Gartlcmanija - 2016 - sobota 1. oktober

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Gartlcmanija - 2016 - sobota 1. oktober

Napisal/-a mil » Sr Okt 05, 2016 11:08 am

V zapisu z dne 6. 7. 2013 je Marijav zapisala recept, po katerem sem jaz naredila ta shranek:

Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:

Fantastične vložene bučke

700 g bučk

150 g rdeče paprike

100 g čebule

100 g nektarin brez olupka

250 g želirnega sladkorja 2:1

200 ml belega vinskega kisa

1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)

1 žlička gorčičnih semen

1 žlička soli

1 žlička vloženega zelenega popra

1 žlička kurkume ali curryja v prahu

Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.

Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!

Napisal/-a Ana » Sr Okt 05, 2016 12:54 am

Gospa Mil je na srečanje prinesla zanimiv in dober namaz.
Lepo bi bilo, da bi ta recept delila z nami.

Hvala Ana

Napisal/-a vodenka » To Okt 04, 2016 10:12 pm

Velja Laughing Laughing_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Napisal/-a metuljc » To Okt 04, 2016 9:45 pm

Vodenka, pridem po peteršilj in obljubim, da dobiš potem več kot košček potice z njim. Velja? Wink

Napisal/-a vodenka » To Okt 04, 2016 4:24 pm

No jaz v zemenjavo ponudim peteršilja za en košček potice ,nisem pa nič probala na srečanju sladkih dobrot ,saj meje zmedlo tolk novih članov da pozabiš da je še kaj dodatnega zraven Laughing Laughing ,no pa kljub temu je bilo super_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Napisal/-a kate » To Okt 04, 2016 2:16 pm

muha je napisal/a:
Tiana: zelo prav in dobrodošlo! Very Happy


Jaaa!
Hvala za recept. Do konca meseca ga bom izprobala, potem pa poročam.

Napisal/-a Lpmami » To Okt 04, 2016 10:44 am

Tiana, napiši, prosim, da spet preskusim kakšen nov recept. Saj imam kar nekaj preskušenih receptov za potice, novosti pa tudi mikajo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a muha » To Okt 04, 2016 8:00 am

Tiana: zelo prav in dobrodošlo! Very Happy

Napisal/-a Tiana » Po Okt 03, 2016 11:55 pm

Kate sem ti poslala na zs recept.

Bom za ga ostale objavila tudi na javno, jo bom v kratkem naredila še enkrat in poskušala malo bolj določit količine, da lahko konkretneje napišem recept. Zdaj je vse na približno. Pa še kakšno fotko bom naredila, prav?

Napisal/-a kate » Po Okt 03, 2016 11:39 pm

brbr je napisal/a:
Joj, prejoj, kaj vse sem zamudila Crying or Very sad Muha, prosim za fotografijo, Tiana, zebe pa za recept za peteršiljevko (saj verjetno je enak ot za pehranovko, a vseeno).


Jest bi tud recept!!! (pa čeprav potice sploh nisem probala, zdaj ko vem za njo, jo moram probat) Very Happy

Na vrh