Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buča Marina di Chioggia

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Buča Marina di Chioggia

Napisal/-a jan24 » Pe Jul 26, 2019 4:02 pm

Če bi si jih kdo želel imeti, jih imam okoli 50 na zalogi. Menjam za kak drugi pridelek.

Napisal/-a lpmami » To Nov 06, 2018 1:50 pm

Na jesenskem srečanju sem na srečelovu zadela tole impozantno bučo:



Ostanek peclja ima kot olesenel, debelejši od štila pri lopati.
Okus je zanimiv, včeraj sem jo prvič kuhala.
Verjetno je bom morala nekaj shraniti kot pire ali gosto juho, ker ne vem, če bo zdržala, če jo bom rezala vsake nekaj dni le manjše količine._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a Novinka » Ne Okt 09, 2016 12:38 am

Aha, se mi je zdelo, da bo tukaj kdo kaj vedel o rezanju poganjkov! Very Happy

Hvala, Tajana!

Semena bodo za vse, itak. Sam spomnite me - po moje jih se mesec ali dva ne bomo nacenjal, ker imamo trenutno tolko stvari za ponucat, da je veselje. Sam res upam, da se ni kaj skrizalo.

Napisal/-a tajana » So Okt 08, 2016 11:12 pm

Res je, buca je cudovita. Nekaj posebnega. Meni zal ni vzklila. Ce bos imela kaj vec semenk, se priporocam.

Glavni poganjek - vrsicek lahko odscipnemo, ko naredi 8 do 10 listov. Potem se razveja, naredi stranske poganjke. To naredim takrat, ko imam boln malo prostora, ker po mojih izkusnjah vseeno naredi na glavnem poganjku vec buc._________________CARPE DIEM

Napisal/-a MARTINKA » So Okt 08, 2016 11:10 pm

Kakšne huuuude buče! Še nikoli videla. Res lepo.
very happy poklon


Sem že v vrsti za seme.

Napisal/-a MijaLan » So Okt 08, 2016 10:48 pm

Izjemno lepa buča! Moj poklon. To o rezanju glavnega poganjka pa prvič slišim ...

Napisal/-a cinija1 » Pe Okt 07, 2016 11:10 pm

Pa saj je taka, kot bi bila sestavljena iz kamenčkov. Zelo zanimiva, res.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Novinka » Pe Okt 07, 2016 11:07 pm

Hehe, ti je bazilika znana, ne? Laughing

Buča je pa zanimiva, ja. Ker pravijo, da se buče rade križajo in sem imela v bližini posajene bučke, ne garantiram, da se ni kaj križalo. Ampak ko jo bom razrezala, bom pobrala seme in če ga bo kdo hotel, ga prinesem ali pošljem.

Napisal/-a figula » Pe Okt 07, 2016 11:04 pm

Kakšna zanimiva buča!
(pa bazilika zraven tudi Smile)

Napisal/-a Novinka » Pe Okt 07, 2016 10:53 pm

Buča Marina di Chioggia je sivozelene barve in izredno lepa.

Rast je zelo zelo bujna, tako da ni primerna za majhne vrtove. Na eni rastlini sem pridelala 8 buč, v rasti je nisem omejevala, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi jo s prirezovanjem prisilila k formiranju stranskih poganjkov, kjer naj bi bilo več ženskih plodov. Če je to res pa ne vem, ima kdo izkušnje? Saj ne, da z 8 plodovi nisem zadovoljna!

Buče še nisem razrezala, meso naj bi bilo okusno, rumeno-oranžne barve. Na spodnji fotografiji dve buči z ostalimi pridelki.


Nazadnje urejal/a Novinka 08 Okt 2016 16:11; skupaj popravljeno 1 krat

Na vrh