Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bučke - rahlo pikantne za zimo

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Bučke - rahlo pikantne za zimo

Napisal/-a muha » Pe Avg 28, 2020 8:27 am

Dajem na vrh, če ste morda pozabili kam z viškom bučk. Dobro se obnesejo tudi/zlasti tiste, ki so nam pri pobiranju "ušle" in za druge namene niso najbolj uporabne.

Letos ga bom prvič delala tudi iz čajot, saj teh prvih poletnih še nima smisla hraniti za zimo. Lagenarije prejšnja leta so se dobro obnesle, ni bilo razlike med njimi in cuketami. Uporabne bi bile tudi druge vrste užitnih buč.

Napisal/-a metuljc » Če Avg 30, 2018 9:57 pm

Ste letos pozabili na ta recept. Mene tudi še čaka.

Napisal/-a muha » To Avg 21, 2018 8:58 am

Nisem imela pri roki nektarin pa sem jih nadomestila z zrelimi hruškami viljamovkami. Po okusu ni opazne razlike.

Napisal/-a muha » Sr Jul 12, 2017 9:46 pm

Danes delam drugo letošnjo rundo - iz 6x količin Embarassed . Cukete delajo kot nore, jih je treba porabiti. Rezala sem jih pa tudi celo popoldne užet ko cuna . Za nameček mi je še kisa zmanjkalo Confused Rolling Eyes . Sedajle počivam in čakam, da mi ga prinesejo iz trgovine .

Napisal/-a muha » So Sep 17, 2016 3:48 pm

Za eno papriko mi je zmanjkalo standardnega mesnega polnila pa sem zanjo meso nadomestila s temile bučkami iz kozarca.

Rezultat: mljask Very Happy .

Napisal/-a muha » To Avg 18, 2015 8:59 pm

Pravkar je šla v kozarce druga letošnja runda bučk. Paprike sem porabila kar male oranžne (seme od vode) in namesto belega vinskega kisa, ki ga nisem dobila, jabolčni kis. Pa 4 precej hude male čilije na 3 kg bučk. Upam, da za naše nežne in nevajene brbončice ne bo prehudo Rolling Eyes .

Napisal/-a figula » To Jul 28, 2015 11:49 pm

hvala, cinija1, da si zbudila temo in spomnila na ta recept!
Ker ne smem paprike, sem jo zamenjala z ačočo in vse skupaj zmlela na mesoreznico. V kuhinji plava rahel vonj po kumarah Rolling Eyes , me zanima kako se bodo okusi pomešali Smile

Napisal/-a cinija1 » Ne Jul 26, 2015 11:18 pm

Joj, nevem, če ga nisem pobiksala danes. Eno hokaidko sem na rezine narezala, potem pa na cm koščke. Zdevala v kozarec, vmes šalotko in poper, in prelila z mešanico kisa in vode 1:6. Sladkano in slano po okusu. Tako kot za kumare. Jaz tako vlagam kumare. En gasilec, zelo vnet na zelenjavo, mi je rekel kako so dobre in da jih njegova draga vlaga kot kumare in nič ne lupi. Mislim, sedaj ko tole prebiram, da bi jih morala olupit. Bom videla kaj bo ratalo, vkolikor se mi ne bo pokvarilo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a bobolino » Pe Avg 15, 2014 11:37 pm

Tudi jaz sem že morala kak lanski shranek podariti, letos jih še nisem delala._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Napisal/-a Aye-Aye » Pe Avg 15, 2014 11:30 pm

Tudi pri nas je tale shranek letos št. 1, sploh glede na to, da je letos bučk v izobilju. Sem naredila že trikrat po dve mase. Vsakič malo drugače. Namesto sladkorja enkrat celo agavin sirup. Vzela sem bel bio balzamični kis iz Hoferja. v eno varianto sem dala sumatrin limonin curry, v zadnjega pa indijskega in še mango namesto nektarine. Njami! Ta je tudi najbolj pekoč. Marijav up , hvala!

Sem pa za rezanje uporabila culinario rezalnik čebule in zelenjave. Odlično se je odrezal. majhni koščki, ravnopravi. Smile

Na vrh