Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sušilnik sadja in zelenjave

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Sušilnik sadja in zelenjave

Napisal/-a mravlja » Če Jul 16, 2020 8:55 pm

Metuljc, ali lahko ob priliki napišeš kakšno besedo o hruškah pšeničnicah?
Se zahvaljujem.

Napisal/-a metuljc » Če Jul 16, 2020 7:49 pm

Prerezane na pol brez koščic, s prerezano stranjo navzgor. Take, ki niso zelo sočne.

Jaz bom pa danes sušila hruške pšeničnice, narezane na 1/4. Njami. Nekaj junijske lepotice sem nasušila za poskus in ima imajo fino hruškovo arome.

Napisal/-a Andrej Banko » Če Jul 16, 2020 6:20 pm

Kako se kaj obnese sušenje sliv v tem kuhinjskem električnem sušilniku ?
Je kdo že poskušal ?

Napisal/-a battagelli » Po Sep 11, 2017 11:30 pm

Sušimo pri čim manjši možni temperaturi nikakor ne prek 45 stopin Bolje je da podalšate čas sušenja in sproti odbirate že suhe sadeže kateri morajo biti na otip podobne kosistence kot plastelin.
Za res dober produkt sušenje ni tako enostavno,a se izplača potruditi._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Napisal/-a Tonček » Po Sep 11, 2017 5:49 pm

Kadar sušim sadje, imam v začetku, ko je vsebovano veliko vode, še veliko vode, sušim pri 60 st.C, potem pa pri 40-50 st. C. Odvisno od sadja itd.

Napisal/-a juglans » Po Sep 11, 2017 5:42 pm

... mislim, da si jih daleč preveč izsušil, če so tako trde. Za jesti jih bo potrebno namakati, ali pa po ustah vrteti toliko časa, da "odnehajo". Mislim, da za plesni ni take bojazni, saj je itak koncentriran sladkor, ... čeprav ga pri tebi spet ni, ker je karameliziral. 70°C je zopet daleč previsoka temperatura.

Napisal/-a mrmracka » Po Sep 11, 2017 12:12 pm

Lahko tudi v steklene kozarce.
Če je dovolj suho, ni nevarnosti za plesen._________________mrmracka

Napisal/-a Oldi » Po Sep 11, 2017 11:56 am

Nekaj malega sliv nam bo ostalo in ker so suhe zelo dobre, sem jih pisušil v sušilcu. Najprej 12h na srednjo moč, kjer je tempetatura cca 50°C, zadnjo uro na 3, kjer gre tudi prek 70C, do kamor mi nese termometer. Upošteval sem ta navodila
Dobil sem zelo suhe slive, predvsem lupina, ki je zelo trda, v sredini niti ne. Slive imajo malenkost okusa po pregretem, skorajda zažganem.

Našel sem še tale zelo drugačen recept prav v izogib trdi lupini.

Mi suho sadje shranjujemo v papirnatih vrečkah, zasledil sem pa tudi polivinilaste in vakkuumiziranje. Mar ni nevarno, da pride do plesni. Predvsem bi probal s polivinilom pri mojih slivah, da se vlaga is sredine prenese na lupino in jih zmehča.

Kake so vaše izkušnje?
Nazadnje urejal/a Oldi 11 Sep 2017 10:49; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a battagelli » Po Nov 21, 2016 9:14 pm

Tako pa Slovenci
http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/franco-giassi-kralj-kakijev-janko-brajnik-dela-najboljse-hoshigakije-na-svetu.html_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Napisal/-a battagelli » Po Nov 21, 2016 7:12 pm

Tako pa kaije sušijo Japonci
http://www.lemanger.fr/index.php/hoshigaki-le-kaki-seche/
Tako pa Srbi
https://www.youtube.com/watch?v=YWaDG80-oYo_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Na vrh