Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

mleti čili

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: mleti čili

Napisal/-a thag » Ne Mar 26, 2017 6:58 pm

Jaz za "redčenje" pikantnosti po potrebi dodam mleto papriko, oz lani sem nekaj svoje posušil in jo zmlel notri. Pride prav tudi pri kuhanju, saj papriko rad dodajam-o v jedi. hkrati sem pa naredil tudi z suhimi gobami, sem posušil in zmešal skupaj črne trobente.

Napisal/-a Zelenc » Pe Dec 30, 2016 8:04 pm

Posušeni čili ima po mojih izkušnjah še vedno polno pekočosti in aromo. Odvisno seveda od vrste.

Je pa stvar vsakega posameznika ali bo semena odstranjeval ali ne. Jest jih ne odstranjujem, saj imam nek super truper mlinček z dvojnimi rezili, ki čilije v popoln prah zmeljejo v manj kot pol minute.

Tako pripravljeno zadevo dam lepo v steklen glažek in redno uporabljam. Splača se tudi poigrati in narediti bavni spekter - en glaž rumenih, en rdečih, en črnih in en zelenih čilijev.

Če drugo ne, zadeva strašno lepo izgleda kot darilo...

Napisal/-a pika » Pe Dec 30, 2016 7:53 pm

Jaz meljem v smuti-mejkerju, se lepo opere v pomivalcu.

Napisal/-a stara postaja » Če Dec 29, 2016 12:59 pm

Tudi jaz nameravam uporabiti star kavni mlinček.
Kako je s skovili pa ne vem. S tem se niti ne obremenjujem, tudi z imeni ne. Imam nekaj hudih, nekaj blažjih in nekaj vmes (beri skrižano). Za nas odgovarja namenu, omaka je kar huda.
P.s. če ne bi imela rešpekta pred vami gurmani, bi ti ponudila ščepec za probo.
Mimogrede, tvoja bavarska figa je letos že kar lepo obrodila in se te vedno s hvaležnostjo spomnim, ko utrgam sadež Laughing . To je dodana vrednost podarjenih rastlin._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Napisal/-a mfranc » Če Dec 29, 2016 12:35 pm

stara postaja je napisal/a:
Prosim poznavalce za nasvet: jeseni so mi ostali zeleni čiliji različnih sort, ki so na okenski polici lepo dozoreli (celi potrgani plodovi).

Me firbec daje, kako pa je s skovili pri tako dozorelih čilijih?

Drugače tudi nimam predpisanega sistema, čilije meljem s semeni, ali očiščene semen, kakor kdaj.
V namenskem čili mlinčku, nekoč je bil kavni Cool Wink ._________________mfranc

Napisal/-a stara postaja » Če Dec 29, 2016 12:10 pm

Hvala za nasvete, se že "veselim" aromaterapije Rolling Eyes ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Napisal/-a brbr » Če Dec 29, 2016 9:49 am

Jaz meljem cele, v kavnem mlinčku._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a juglans » Če Dec 29, 2016 9:49 am

Verjetno boš sedaj, ko so že suhi težje čistila seme, zato jih zmelji kar kompletno z njimi. Jih, oz. ga boste pač malo skromneje nasipali v jedi. (če bi bili premočni)

Sicer pa se sam čiščenja lotevam pred sušenjem, ali pa tudi ne. Odvisno kako močnega želim.

In previdno dihaj med mletjem, da ne boš na grob način pregnana od mlinčka stran. Laughing

Napisal/-a stara postaja » Če Dec 29, 2016 9:27 am

Prosim poznavalce za nasvet: jeseni so mi ostali zeleni čiliji različnih sort, ki so na okenski polici lepo dozoreli (celi potrgani plodovi). Dosušeni na krušni peči so že zdavnaj godni za mletje, pa ne vem, kako se lotiti. Meljete cele ali odstranite semena?
Hvala in lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

mleti čili

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh