Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

Napisal/-a Andrej Banko » Po Maj 13, 2024 10:52 am

Res je, potaknjenci rdečega imajo nižji odstotek prijema.

Napisal/-a živa » Po Maj 13, 2024 10:50 am

Moj eden rdeč se kar suši. Če se črn vsaka vejica prime, pri rdečem ni tako._________________Lp, Živa

Napisal/-a Andrej Banko » Pe Maj 10, 2024 11:29 pm

Ojoj, že skoraj 5 LET nobene objave v temi o ribezih ?!?! Confused
Kje ste, sadjarji ... ?!

Letošnja opažanja:
Mraz v drugi polovici aprila je naredil nekaj škode na črnih ribezih in na zgodnejšem rdečem Detvanu. Ampak bistveno manj kot pri kosmuljah.
Rdeča Rovada, ki je kasnejša in je v času zmrzali še cvetela, jo je odnesla brez poškodb.
Zaradi hudega napada kaparja sem jo predlani, konec poletja, drastično porezal. Letos so na lanskih močnih poganjkih izjemno lepi, dolgi grozdi.
Ne bojte se rezat ribezov, se splača. 5 let stara veja ni nič vredna !

Napisal/-a crtj » To Jun 25, 2019 12:20 pm

Danes prva runda sirupa črnega ribeza. Ne prav veliko sladkano, pa zraven kuhana limonina lupina in klinčki.

Napisal/-a pep » So Jun 01, 2019 10:49 pm

Letos imam zelo poln beli ribes, meni je všeč, ni kisel.

Napisal/-a Andrej Banko » So Jun 01, 2019 5:30 pm

No, zdaj se pa tudi pri meni začenjajo barvati prve bunkice črnih ribezov.
Za lansko leto imam zapisano, da je bil prvi zrel črni ribez 7. junija.
Očitno bo tudi letos podobno. Kot kaže torej ribeza ta zadnja ledena doba pretirano ni zmotila.

Napisal/-a ck » Ne Maj 26, 2019 2:37 pm

lpmami je napisal/a:
ck je napisal/a:
Josta je bolj za marmelado kot za jest.
Kakor za koga, stvar okusa. Jaz jih z veseljem zobljem kar z grma, medtem ko črnega ribeza, na primer, ne morem. Najboljši za sveže uživanje je pa za moj okjus rdeči.


Res je. Okusi so različni.
Jaz rdečega praktično ne jem, črnega nekaj, kosmulje pa malo več. Je pa res, da imam istočano na razpolago ameriške borovnice (imam 11 grmičkov - 5 sort, ki jih jemo 5-6 tednov), tako da je izbira jasna. Very Happy_________________lp

Napisal/-a lpmami » Ne Maj 26, 2019 12:12 am

ck je napisal/a:
Josta je bolj za marmelado kot za jest.
Kakor za koga, stvar okusa. Jaz jih z veseljem zobljem kar z grma, medtem ko črnega ribeza, na primer, ne morem. Najboljši za sveže uživanje je pa za moj okus rdeči._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 26 Maj 2019 15:34; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a Andrej Banko » So Maj 25, 2019 11:11 pm

Jaz še nisem ugledal nobene črne bunkice. Samo uši. In mravlje ! Evil or Very Mad
Sem spet porabil kar nekaj časa, da sem to golazen spral z vseh poganjkov.
Pa čez nekaj dni bo spet treba ponoviti ...

Napisal/-a crtj » So Maj 25, 2019 10:54 pm

Danes prva zrela ena sama bunkica črnega ribeza Smile

Po moje se ji je malo zamešal urnik zaradi kreativnega vremena...

Na vrh