Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika za ajvar

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paprika za ajvar

Napisal/-a mravlja » Če Mar 30, 2017 10:49 pm

Tole okrog mikroklime bo kar drzalo. Toncek, te lahko vprasam, kaj storis zanjo?

Napisal/-a originalnilist » Če Mar 30, 2017 9:08 pm

Voda, meni osebno je boljši ajvar od mlete paprike kot od pečene, sicer jih naredim oba pa še malo pekočega a od pečene mi pride preveč nežen.Porabimo pa itak vse Laughing

Napisal/-a brbr » Če Mar 30, 2017 1:08 pm

Hvala za odgovor. Bom razmislila za naslednje leto._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a Tonček » Če Mar 30, 2017 1:04 pm

PoNazadnje urejal/a Tonček 16 Dec 2020 16:06; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a brbr » Če Mar 30, 2017 12:33 pm

Tonček, pa pridelaš dovolj paprik za eno "rundo" ajvarja - tam nekje 7kg naenkrat? In če, koliko rastlin imaš posajenih, da dobiš (približno) tako količino naenkrat?_________________naredimo svet lepši

Napisal/-a Tonček » Če Mar 30, 2017 11:13 am

PriNazadnje urejal/a Tonček 16 Dec 2020 16:07; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a voda » To Jan 05, 2016 11:24 pm

hej, za dober ajvar je vedno potrebno speči in olupiti mesnato rdečo papriko. tehtnica med peči - ne peči pri domačem ajvarju je od nekdaj bila na strani pečene in olupljene paprike. zaradi tega je okus domačega (kjer se ne melje a vse se krasno razpusti) za razliko od industrijskega (kjer sestavine meljejo-pa tudi skorjo paprike) veliko boljši, ker je tudi tekstura mase čisto drugačna. seveda je ob tem več dela, a če nekaj delaš poskušaj delati maksimalno dobro, najboljše kar zmoreš. to je moje mnenje.

Novinka in gun, jaz imam rdečo, trikotno, mesnato papriko katera se imenuje ajvaruša, ker izvira iz Srbije. ta ista se v Makedoniji imenuje ljubov dlan (če se ne motim to v makedonščini pomeni "dlan moje ljubezni") in vam nekaj semen, če mi na ZS napišete naslov, pošljem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a gun » To Jan 05, 2016 8:26 pm

Kje bi se dalo dobiti oziroma kupiti semena paprike ljubov dlan?
Hvala in lp

Napisal/-a nxyz » To Jan 05, 2016 7:47 pm

Za ajvar je sicer še nikoli nisem lupila, uporabljam pa ljubov dlan,ko jo pelem in lupim za vlaganje v kisu.

Napisal/-a Novinka » To Jan 05, 2016 7:40 pm

Katero sorto paprike sadite za domaci ajvar? Torej da se pecena lepo olupi? Laughing

Na vrh