Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paul Robeson

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paul Robeson

Napisal/-a pika » Po Apr 03, 2017 10:54 pm

Zaradi pomanjkanja kalcija prej gnijejo na dnu, temu so podvrženi bolj pelati. Prej bi pokal zaradi dežja, ko kožica z rastjo ne uspe dohajati notranjosti in poči.
Imela sem ga enkrat, pri meni ni pokal, ga pa nimam več, ker se mi zdi, da je pri teh bolj ploščatih beefateakih preveč odpada, ko ga režeš.

Napisal/-a mravlja » Po Apr 03, 2017 10:49 pm

Da bi lahko plodovi paradiznika pokali zaradi pomanjkanja kalcija?

Napisal/-a tigrček » Po Apr 03, 2017 2:05 pm

muha je napisal/a:
Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji.
Kaj če so pokali plodovi zaradi pomanjkanja kalcija. Jaz ga imam vsako leto, pa sem zadovoljen.

Napisal/-a mfranc » Pe Sep 23, 2016 2:09 pm

Jah, mogoče bom pa res našel prostor za njega, vsaj za eno paradajzevko, za probo Wink .

Je res na tržišču ogromno novejših sort, vendar, marsikatera je samo "hrana za oči", borbončice ostanejo razočarane ..... Cool_________________mfranc

Napisal/-a Med_Ica » Če Sep 22, 2016 11:35 pm

Meni je zelo všeč in kljub temu, da je bolj kot ne neodporen na plesen (se ga kar hitro loti), ga sadim vsako leto. Letos sem imel 5-6 sadik. Le eno sem "pospravil", ostale še rastejo.
Je pa ena sadika naredila malo prevelik plod za to sorto in sem si posebej shranil semena, da vidim kaj bo zraslo naslednje leto.

@mfranc, mislim da je vredno poskusiti, če ne probaš sam, ne veš kaj zamujaš Cool

Napisal/-a muha » To Sep 20, 2016 9:11 pm

Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji.

Napisal/-a mfranc » To Sep 20, 2016 8:28 pm

Potem pa vse tiho je bilo Very Happy

Čisto slučajno sem naletel na njega na spletu, in se spomnil, da sem ga že daleč nazaj imel v planu. Vendar so se vedno pojavljale nove sorte; za nas seveda, sicer pa je večina starih, ruskih sort.

Zopet berem hvalo, kar se okusa in arome tiče, in zraven razmišljam, ali so ga "povozile" novejše sorte, ali je samo iz mode?

Ga kdo še sadi?_________________mfranc

Napisal/-a Andreja » Po Jul 01, 2013 4:29 pm

V rastlinjaku:

Napisal/-a pika » Če Jun 13, 2013 10:25 am

Indeterminanten

Oblika: beefsteak
Velikost: velik
Barva: črn
Listje: paradižnikovo
Zrelost:
Odpornost na bolezni:
Opombe:

Paul Robeson

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh