Napisal/-a Aye-Aye » To Apr 25, 2017 12:24 pm
Dajmo se zresnit no.
Tonček, tvojemu tastu lahko pomagaš z BEANO-M. To je prehranski dodatek, oziroma encim izdelan iz glive Aspergillus niger, za lajšanje takih kemičnih napadov.
Verjetno bi mu pomagalo tudi, da postane vegetarijanec, ti nimajo takšnih dišečih "aromatičnih" kemičnih procesov, kar bi kot razumem ustavilo prav vse neljube sploh pa nočne težave. Samo glede na to, da so za lovce vegetarijanci "Bad hunters" malo dvomim, da bi mu uspelo.
V fižolu je rafinoza (kompleksen ogljikov hidrat) , za katerega pa nimamo pravega encima za njegovo presnovo, težavo nam dela galaktoza, na katerega del tudi razpade. Z namakanjem stročnic pa s kaljenjem nastaja proces, ki v stročnicah ustvari encim galaktozidazo, ta galaktozo razgrajuje... Več na: Inštitut za nutricionistiko
Drugače pa imam občutek, da ti tako že to veš, le malo nas ...
V karibski in azijski kuhinji dodajajo ingver med kuhanjem. Veliko uporabljajo tudi kombinacijo riža in stročnic, sploh če so kuhane skupaj, naj bi se dopolnjevala. Azteki pa so kombinirali fižol in koruzo.
Aja seveda, obstaja tudi fižol s tanjšo lupino pa taki, ki recimo manj napenjajo. Recimo eden takih s tanjšo lupino je tegucigalpa slippery silks bean. Še dobro, da mi ni treba izgovorit. Ga sploh ni treba namakat in se skuha v dobri uri. Sem sejala lani a nisem uspela nič pridelat, morda rabi toplejše pogoje. Imam še nekaj zrnc, če si želiš sprobat.
Vsekakor pa ti priporočam tudi knjigo Čarobno črevesje .
Dajmo se zresnit no.
Tonček, tvojemu tastu lahko pomagaš z BEANO-M. To je prehranski dodatek, oziroma encim izdelan iz glive Aspergillus niger, za lajšanje takih kemičnih napadov.
Verjetno bi mu pomagalo tudi, da postane vegetarijanec, ti nimajo takšnih dišečih "aromatičnih" kemičnih procesov, kar bi kot razumem ustavilo prav vse neljube sploh pa nočne težave. Samo glede na to, da so za lovce vegetarijanci "Bad hunters" malo dvomim, da bi mu uspelo.
V fižolu je rafinoza (kompleksen ogljikov hidrat) , za katerega pa nimamo pravega encima za njegovo presnovo, težavo nam dela galaktoza, na katerega del tudi razpade. Z namakanjem stročnic pa s kaljenjem nastaja proces, ki v stročnicah ustvari encim galaktozidazo, ta galaktozo razgrajuje... Več na: Inštitut za nutricionistiko
Drugače pa imam občutek, da ti tako že to veš, le malo nas ...
V karibski in azijski kuhinji dodajajo ingver med kuhanjem. Veliko uporabljajo tudi kombinacijo riža in stročnic, sploh če so kuhane skupaj, naj bi se dopolnjevala. Azteki pa so kombinirali fižol in koruzo.
Aja seveda, obstaja tudi fižol s tanjšo lupino pa taki, ki recimo manj napenjajo. Recimo eden takih s tanjšo lupino je tegucigalpa slippery silks bean. Še dobro, da mi ni treba izgovorit. Ga sploh ni treba namakat in se skuha v dobri uri. Sem sejala lani a nisem uspela nič pridelat, morda rabi toplejše pogoje. Imam še nekaj zrnc, če si želiš sprobat.
Vsekakor pa ti priporočam tudi knjigo Čarobno črevesje .