Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žajbljevec

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Žajbljevec

Napisal/-a copatka » Sr Jul 05, 2017 12:39 am

Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine Wink ) ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a crtj » Sr Jul 05, 2017 12:21 am

Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica?

Napisal/-a copatka » Sr Jul 05, 2017 12:14 am

Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka Very Happy . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).

Malo ga spremenim - ne dam nič vode Rolling Eyes in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a originalnilist » To Jul 04, 2017 11:32 pm

Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med.

Napisal/-a mravlja » To Jul 04, 2017 10:01 pm

Tole mora biti pa zelo dobro.

In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec... Very Happy

Napisal/-a muha » To Jul 04, 2017 9:07 pm

Recept prispevala vrtin2

V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.

Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).

Žganje precedi.

v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.

1 kg limon stisni, precedi.

Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.

Opozorilo
Nazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat

Žajbljevec

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh