Napisal/-a mfranc » Sr Avg 23, 2017 1:26 am
V nedeljo smo končno le uspeli testirati tole sorto, kako se obnese na žaru.
Iz previdnosti sem odtrgal samo šest papričic, jih prepolovil po dolžini in natančno očistil vso drobovino, s pecljovino ki se nadaljuje v notranjost ploda vred. Družbo pa v maniri slavne NNNP pripravil na najhujše.
Huh, kakšna blamaža, te papričice so pekle manj kot referenčne sorte Jalapeno TAM in Jalapeno Chichimeca . No ja, ravno zadnja, šesta (res čudno naključje), pa je bila zoprno pekoča. Vsaj mala "uteha" , čeprav mi je pokvarila zaključek dobrega, pikantnega kosila. Kot tudi hčerki.
Drugače pa okusen jalapeno, s sadnim priokusom, kar se rado zgodi rumenim in oranžnim čilijem. Za razliko do sedaj meni znane sorte rumenega jalapena, ki ima za to sorto netipično tanko meso, ima Jalapeno Pumpkin Spice zelo mesnate plodove.
Glede na to, da izgleda zelo rodna sorta, bo drugo leto spet v izboru. Če me slučajno preseneti s kakšnimi hudimi skovili, bo odličen za kakšno jalapensko omako, mogoče celo fermentirano._________________mfranc
V nedeljo smo končno le uspeli testirati tole sorto, kako se obnese na žaru.
Iz previdnosti sem odtrgal samo šest papričic, jih prepolovil po dolžini in natančno očistil vso drobovino, s pecljovino ki se nadaljuje v notranjost ploda vred. Družbo pa v maniri slavne NNNP pripravil na najhujše.
Huh, kakšna blamaža, te papričice so pekle manj kot referenčne sorte Jalapeno TAM in Jalapeno Chichimeca . No ja, ravno zadnja, šesta (res čudno naključje), pa je bila zoprno pekoča. Vsaj mala "uteha" , čeprav mi je pokvarila zaključek dobrega, pikantnega kosila. Kot tudi hčerki.
Drugače pa okusen jalapeno, s sadnim priokusom, kar se rado zgodi rumenim in oranžnim čilijem. Za razliko do sedaj meni znane sorte rumenega jalapena, ki ima za to sorto netipično tanko meso, ima Jalapeno Pumpkin Spice zelo mesnate plodove.
Glede na to, da izgleda zelo rodna sorta, bo drugo leto spet v izboru. Če me slučajno preseneti s kakšnimi hudimi skovili, bo odličen za kakšno jalapensko omako, mogoče celo fermentirano._________________mfranc