Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

White Wonder

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: White Wonder

Napisal/-a notranjka » To Sep 12, 2017 11:47 pm

Na sliki se lepo vidi posledice toče.
Žal se je kasneje pokazalo da za kaj drugega kot samo za seme tile plodovi ne bodo.Ko sem plod ko je dozorel prerezala na pol je bilo črno tudi vse v notranjosti

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a notranjka » So Sep 10, 2016 6:44 pm

Letošnji je pri nas v rastlinjaku.

Zelo pozen,si je res vzel čas.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a Bicikel » So Jul 27, 2013 9:51 am

Viktor, saj se ne mudi, ne rabiš pošiljati. Ti kar lepo spravi semena in se bomo zmenili za izmenjavo na kašnem srečanju.
Sem se samo bolj zgodaj postavil v vrsto Wink. Konec koncev pa tudi vsake toliko pridem v CE.

Napisal/-a viktorh » So Jul 27, 2013 1:29 am

Bicikel je napisal/a:
Viktor, tale pa res izgleda lepo. Kako pa je kaj z okusom ? Se priporočam za kakšno seme. Belega nimam še nobenega.


Danes sem nekaj komadov skuhal skupaj z Goldfischem v dobro omako. Če ne bi vedel, ne bi verjel na oko, da je to paradižnikova omaka. Šele, ko poizkusiš, veš, da gre za paradižnik.
Ja, dober je, nekaj posebnega. Saj si prebral zgoraj. V nekaj dneh bom videl kaj bo ratalo iz tega. Če bo, ti pošljem, če ne počakam na naslednji plod, če bo bolj radodaren.
p.s.: saj je naslov Vrhnika?_________________Viktorh

Napisal/-a viktorh » So Jul 27, 2013 1:23 am

Ivčk je napisal/a:
Viktor, krasen je! In vse pohvale za prelepe fotografije! Very Happy


Hvala, trudim se.
Predvsem pa mislim, da so zelo pomembne povratne informacije. Prav zaradi tega spremljam posamezno sorto od setve do novih semen, da se vidi, če je to to..
Sicer pa, saj vidiš s Pixijem...
Mimogrede: tale velikan, slikan v prerezu ni imel niti enega semena. Šele naslednji, manj zrel je bil malo bolj radodaren in je vseboval nekaj semen. Imam v flaški in čakam kaj bo ratalo._________________Viktorh

Napisal/-a Bicikel » So Jul 27, 2013 12:43 am

Viktor, tale pa res izgleda lepo. Kako pa je kaj z okusom ? Se priporočam za kakšno seme. Belega nimam še nobenega.

Napisal/-a Ivčk » Pe Jul 26, 2013 7:12 pm

Viktor, krasen je! In vse pohvale za prelepe fotografije! Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Napisal/-a viktorh » Če Jul 25, 2013 3:32 pm

Danes sem nabral seme, prezorene bom porabil za omako, sveže pa pojedel za večerjo.



_________________Viktorh

Napisal/-a labia » Sr Jul 24, 2013 5:12 pm

Tudi tu so tisti, ki so rumeni že zdavnaj zreli. Pri belih velja, da so zreli takrat, ko se pričnejo barvati v rumenkasto.
Če jih pustimo dalj časa postane barva rumena in če še dalj postane oranžno rumena.
Seveda je okus v vsaki od teh faz drugačen.
Nekoliko se da ugotavljati tudi na otip. Še več pa, ko sami ugotovimo kateri okus in tekstura nam odgovarja.

Kasneje ko obiramo bolj se izgublja kislina in dodaja sladkoba, tekstura pa se iz kompaktne spreminja v nečvrsto obliko, kožica pa postaja trša in se kar sama lušči od ploda, ko ga režemo.
Za solato bi priporočal vsekakor limonasto svetlo rumeno barvo, da ne razpadajo kosi v skledi. Za mezge-omake pa jih lahko pustiš nekaj dlje.

Napisal/-a viktorh » Sr Jul 24, 2013 4:13 pm

Po štirinajstih dneh pa izgleda takole:

_________________Viktorh

Na vrh