Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

ANZAC piškoti

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: ANZAC piškoti

Napisal/-a cinija1 » To Dec 19, 2017 4:10 pm

Pozdravljene pekarice
Takole izgledajo, ko jih daš v pečico


in takole, ko so pečeni
.

Letos jih delam drugič. Pri meni bodo stalnica, dokler bom lahko pekla in bodo odjemalci. Pa tudi jaz spadam med te odjemalce heheh .

Moj poklon ANZAC keksim in vesela sem Nimam pojma, da je recept delila z nami. Hvala


Lepo bodite
cinija

Še to:
Jaz dam 3/4 mletih ovsenih kosmičev in 1/4 celih. Imam raje tako. Sicer pa stvar okusa._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a muha » Sr Nov 09, 2016 10:22 pm

Tile piškoti so tako dobri, da bi bilo škoda, če bi recept obtičal v debati o "kavici" v K8, Imeli smo jih priložnost poskusiti - enkratni so! . NM, hvala!Very Happy

nimam pojma je napisal/a:
Obljuba dela dolg, torej tole je recept za ANZAC*piškote

150g bele moke
150g rjavega sladkorja-grobega
100g kokosove moke
100g ovsenih kosmičev
125g masla
3 jušne žlice medu
1 čajna žlička sode bikarbone
3 do 4 jušne žlice vrele vode

Zmešaj moko, sladkor, kokos in kosmiče.Maslo raztopi, vanj vmešaj med in prilij k suhim sestavinam.Dobro premešaj.V vreli vodi zmešaj sodo bikarbono in jo dodaj k ostalemu.
Z žlico zajemaj približno za oreh velike kupčke in jih polagaj na peki papir.
Na 175°C ogreti pečeš od 13 do 15 minut.

In še moje pripombe:
V začetku sem delala največjo napako, da sem piškote vedno preveč spekla.Bili so suhi in trdi.Ko jih vzameš iz pečice in so še mehki bodo ravno pravšnji.
Druga napaka je bila, da sem dodala premalo vode-so tudi suhi in trdi,zato sedaj dodam pri sodi manj vode in če je treba, dodam vrelo vodo po žličkah naknadno, brez sode.
Če se zgodi, da dodam vode preveč, pečem na ventilator.Masla ne menjajte z margarino, ker okus res ni enak.

*Australian & New Zealand Auxillary Corps, recept naj bi bil iz leta 1915, ko so vojaki odhajali na fronto, so vzeli te piškote s seboj, ker menda zdržijo do 6 mesev.(Nam tega še ni uspelo preveriti Very Happy )

Recept je prinesla moja prijateljica iz Avstralije, ko je obiskala svoje sorodnike, katerih sosede so recept prenašale iz roda v rod.

Dobro peko vam želim.

Seveda me je druženje z vami veselilo, predvsem pa me vseli, da sem spoznala kar nekaj novih članov!

ANZAC piškoti

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh