Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare od Rimljanke

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Kumare od Rimljanke

Napisal/-a stara postaja » Sr Feb 14, 2018 11:25 am

In morda nam Rimljanka še tu razkrije kaj zanimivega Laughing ..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Napisal/-a metuljc » To Feb 13, 2018 10:02 pm

Hvala, crtj. Še nekaj mesecev in na delo veselo, kajne? Shranki..............

Napisal/-a crtj » To Feb 13, 2018 9:04 pm

Napisal/-a sonce » To Feb 13, 2018 7:49 pm

V spominu imam,da je recept bil posredovan v pogovoru in ne na kulinariki.Nekaj ste se pogovarjale o vlaganju in je Rimljanka napisala ta način uporabe kumar.Vsaj mislim.Zapisano imam:solata Anglija od Rimljanke,ker da tam to jejo kot mi maslo na kruhu.Upam da sem kaj pomagala pri iskanju.lp

Napisal/-a metuljc » To Feb 13, 2018 6:25 pm

A mi ga na Kulinariki pomagate najti, lepo prosim. Embarassed

Napisal/-a notranjka » To Feb 13, 2018 4:59 pm

juhej juhej juhej juhej

preverjeno dober recept Cool_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a sonce » To Feb 13, 2018 4:57 pm

Recept je preplonkan iz foruma,pred parimi leti.
Napisala ga je Rimljanka.Zelo uporaben in pohvaljen.

Napisal/-a metuljc » Po Jan 15, 2018 7:22 pm

Hecno ime recepta. Od kod pa je?

Napisal/-a sonce » Po Jan 15, 2018 7:04 pm

750g kumaric(10-15cm)
600g na tanke rezine narezane čebule,
400g na tanke rezine narezanih rdečih in rumenih paprik.

Kumare prelijemo z vrelo vodo,odcedimo,prelijemo z
mrzlo vodo,v kateri se tudi ohladijo.Ohlajene narežemo na 1/2cm debele rezine.
Vso zelenjavo damo v stekleno skledo,posolimo z 2em žlicam soli in pustimo čez noč.

1l vinskega ali jabolčnega kisa(2-3%),po 2 žlički mlete kurkume,kopra in gorčičnih semen,žlica soli in sladkorja,
zavremo.Zelenjavo ozamemo in blanširamo v kisu.Vroce nadevamo v tople kozarce. Ohladimo pod "deko".Odlično.

Kumare od Rimljanke

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh