Napisal/-a kate » So Mar 31, 2018 12:36 pm
Ooo, hvala. Sama menim, da imam kar dobro oko (vedno mi vsi povedo, da opazim vse detajle - pa naj bo to dobro ali slabo). Samo izkušenj nimam. Sem mestna srajca, ki ni imela priložnosti, da bi s kakšnim sorodnikom nabirala divjerastoče rastline in se tako naučila. Vendar jih kar prepoznavam (samo nisem prepričana vase, ker nimam od kje biti). Zato sem bila vesela, ko se je pojavila (in zamrla) forumska pobuda, da skupaj naredimo kak poučen izlet. Ampak, bom počasi prišla do znanja.
Tudi meni ni jasno, kako ljudje lahko zamenjajo čemaž za šmarnico, ampak očitno se lahko zgodi.
Na spletu sem našla recept za moldavski kruh/ pogačo, polnjen z navadno kislico, Allium fistulosum in kopercom. Pa sem se spomnila, da stalno videvam tole navadno kislico na travniku (in v vrtu, kjer mi gre na živce) in, da bi jo uporabila (namesto, da se jezim). Morda tudi kot dodatek vodi (voda z okusom, kot npr. melisa, bazilika, meta ipd.).
Hvala za opozorilo glede o. kisline - sem tudi sama pomislila na to. Vem za njeno prisotnost v rabarbari (mljask!), ne pa tudi špinači.
Ooo, hvala. Sama menim, da imam kar dobro oko (vedno mi vsi povedo, da opazim vse detajle - pa naj bo to dobro ali slabo). Samo izkušenj nimam. Sem mestna srajca, ki ni imela priložnosti, da bi s kakšnim sorodnikom nabirala divjerastoče rastline in se tako naučila. Vendar jih kar prepoznavam (samo nisem prepričana vase, ker nimam od kje biti). Zato sem bila vesela, ko se je pojavila (in zamrla) forumska pobuda, da skupaj naredimo kak poučen izlet. Ampak, bom počasi prišla do znanja.
Tudi meni ni jasno, kako ljudje lahko zamenjajo čemaž za šmarnico, ampak očitno se lahko zgodi.
Na spletu sem našla recept za moldavski kruh/ pogačo, polnjen z navadno kislico, Allium fistulosum in kopercom. Pa sem se spomnila, da stalno videvam tole navadno kislico na travniku (in v vrtu, kjer mi gre na živce) in, da bi jo uporabila (namesto, da se jezim). Morda tudi kot dodatek vodi (voda z okusom, kot npr. melisa, bazilika, meta ipd.).
Hvala za opozorilo glede o. kisline - sem tudi sama pomislila na to. Vem za njeno prisotnost v rabarbari (mljask!), ne pa tudi špinači.