Napisal/-a mil » Ne Apr 22, 2018 2:47 pm
Čoko-sadne rezine
Na srečanju v Sinji gorici ste prosili, naj zapišem recept za pecivo
Potrebujemo:
Nadev:
dve zreli banani
eno pomarančo
450 g zamrznjenih ( še bolje svežih) malin ali borovnic
2 jedilni žlici sladkorja.
" " ruma
750 ml sladke smetane
3 JŽ sladkorja
Glazura
150 g jedilne čokolade
100 g masla
Testo
130 g masla
130 g sladkorja
5 rumenjakov
130 g stopljene in ohlajene jedilne čokolade
sneg iz 5 beljakov
130 g sladkorja ( ponovno....lahko tudi malo manj)
130 g moke
Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodajamo rumenjake in ohlajeno, vendar tekočo čokolado.
Iz beljakov stepemo sneg, postopoma dodajamo sladkor.
Moko presejemo, jo dodamo k rumenjakovi masi in postopoma domešamo sneg.
Pekač obložimo s peki papirjem. Maso za testo enakomerno namažemo in pečemo 35 minut na 160 ° ( če je ventilator) ali na 180 °( brez ventilatorja)
Ohlajeno testo prerežemo. Eno plast obložimo z nadevom, premažemo s polovico stepene smetane in pokrijemo z drugo polovico testa.
Drugo polovico testa povrhu navlažimo s sadnim sokom, ki smo mu dodali rum.
Tudi to plast premažemo s smetano. Nekaj smetane pustimo za okrasitev.
Povrh prelijemo z glazuro, damo za 10 minut v hladilni in nato okrasimo.
Do serviranja naj rezina ostane v hladilniku vsaj 4 ure, da se testo prepoji s sokom iz sadja.
Nadev....banane zmečkamo, dodamo pomarančni sok in odtaljene maline.
Potresemo s sladkorjem in dobro premešamo. Nekaj soka odcedimo za navlažitev druge plasti testa.
Glazura....čokolado razlomimo na manjše koščke in z maslom nad soparo stalimo. Dobro premešamo in ohladimo do mlačnega, vendar še tekočega.
.......----------------....................----------------
Napisala sem take podrobnosti, kot da prvič v življenju pečete....
To testo se v originalu uporablja za Sacher torto...zame pa je dobra podlaga za razne nadgradnje...tudi za tiramisu ga uporabim...( ni mi všeč s kupljenimi keksi..ha, ha...)
Velikokrat ga brez vsega narežem na kocke, dam na krožnik, dodam vroče maline in sladko smetano. To je najhitreje, ker je takrat testo kar iz zamrzovalnika, prav tako maline....le smetano še stepem in postrežem...
Veliko užitkov pri delu in nato tudi pri jelu, Mil
Čoko-sadne rezine
Na srečanju v Sinji gorici ste prosili, naj zapišem recept za pecivo
Potrebujemo:
Nadev:
dve zreli banani
eno pomarančo
450 g zamrznjenih ( še bolje svežih) malin ali borovnic
2 jedilni žlici sladkorja.
" " ruma
750 ml sladke smetane
3 JŽ sladkorja
Glazura
150 g jedilne čokolade
100 g masla
Testo
130 g masla
130 g sladkorja
5 rumenjakov
130 g stopljene in ohlajene jedilne čokolade
sneg iz 5 beljakov
130 g sladkorja ( ponovno....lahko tudi malo manj)
130 g moke
Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodajamo rumenjake in ohlajeno, vendar tekočo čokolado.
Iz beljakov stepemo sneg, postopoma dodajamo sladkor.
Moko presejemo, jo dodamo k rumenjakovi masi in postopoma domešamo sneg.
Pekač obložimo s peki papirjem. Maso za testo enakomerno namažemo in pečemo 35 minut na 160 ° ( če je ventilator) ali na 180 °( brez ventilatorja)
Ohlajeno testo prerežemo. Eno plast obložimo z nadevom, premažemo s polovico stepene smetane in pokrijemo z drugo polovico testa.
Drugo polovico testa povrhu navlažimo s sadnim sokom, ki smo mu dodali rum.
Tudi to plast premažemo s smetano. Nekaj smetane pustimo za okrasitev.
Povrh prelijemo z glazuro, damo za 10 minut v hladilni in nato okrasimo.
Do serviranja naj rezina ostane v hladilniku vsaj 4 ure, da se testo prepoji s sokom iz sadja.
Nadev....banane zmečkamo, dodamo pomarančni sok in odtaljene maline.
Potresemo s sladkorjem in dobro premešamo. Nekaj soka odcedimo za navlažitev druge plasti testa.
Glazura....čokolado razlomimo na manjše koščke in z maslom nad soparo stalimo. Dobro premešamo in ohladimo do mlačnega, vendar še tekočega.
.......----------------....................----------------
Napisala sem take podrobnosti, kot da prvič v življenju pečete....
To testo se v originalu uporablja za Sacher torto...zame pa je dobra podlaga za razne nadgradnje...tudi za tiramisu ga uporabim...( ni mi všeč s kupljenimi keksi..ha, ha...)
Velikokrat ga brez vsega narežem na kocke, dam na krožnik, dodam vroče maline in sladko smetano. To je najhitreje, ker je takrat testo kar iz zamrzovalnika, prav tako maline....le smetano še stepem in postrežem...
Veliko užitkov pri delu in nato tudi pri jelu, Mil