Napisal/-a voda » Sr Mar 15, 2017 7:52 pm
kot praviš "pravi obraz" je pokazal indigo radič šele sedaj. enako se zgodi z trevizom. sedaj dela podolgovate glavice in je zelo lep rdeč, mesnat (odličen za rižot). zakaj? zato ker je potrebno glavnate radiče jeseni porezat, da bi nas razveselili zgodaj spomladi z glavo oz rozeto. saj prej tudi nimajo ne barvo ne kvaliteto teh sedanjih. npr oba imata do jeseni, ko jih dajem v skledo med drugo solato, neugledne, na pol zlomljene zelo dolge šekaste liste. trevizo ozke tudi 28, 30cm, indigo nekaj krajše in širše (malo bolj izgleda) a ne en ne drugi mi nista mamljiva kot sedaj. takrat jih veliko zavržem, ker tudi struktura listov ni ta prava. šele po prvem rezanju se začenjajo formirati karakteristične glavice, rozete, barva in tekstura listov. to so moja opažanja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
kot praviš "pravi obraz" je pokazal indigo radič šele sedaj. enako se zgodi z trevizom. sedaj dela podolgovate glavice in je zelo lep rdeč, mesnat (odličen za rižot). zakaj? zato ker je potrebno glavnate radiče jeseni porezat, da bi nas razveselili zgodaj spomladi z glavo oz rozeto. saj prej tudi nimajo ne barvo ne kvaliteto teh sedanjih. npr oba imata do jeseni, ko jih dajem v skledo med drugo solato, neugledne, na pol zlomljene zelo dolge šekaste liste. trevizo ozke tudi 28, 30cm, indigo nekaj krajše in širše (malo bolj izgleda) a ne en ne drugi mi nista mamljiva kot sedaj. takrat jih veliko zavržem, ker tudi struktura listov ni ta prava. šele po prvem rezanju se začenjajo formirati karakteristične glavice, rozete, barva in tekstura listov. to so moja opažanja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)