Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Breskov sirup

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Breskov sirup

Napisal/-a pika » To Jan 31, 2017 7:27 pm

Včasih sem si v kafiču naročila gosti sok z mlekom, je kot bi pil frape. Tudi bananin je dober.

Napisal/-a elstar » To Jan 31, 2017 6:43 pm

Ja, breskov ali jagodni gosti sok z mlekom je odlična kombinacija, kakšni drugi pa imajo mogoče preveč kisline- vsaj za moj okus.
Lahko je pa tudi s smetano, tu ima domišljija prosto pot...

Napisal/-a katarinav » To Jan 31, 2017 6:14 pm

Res? to pa prvič slišim, me pa spominja na sladico iz otroštva. Gost mareličen/jagoden sok s smetano. Razz

Napisal/-a elstar » To Jan 31, 2017 5:58 pm

Jaz takšen gosti sok redčim z mlekom.

Napisal/-a katarinav » To Jan 31, 2017 1:41 pm

Je to sirup za redčit z vodo ali sok?
Super ideja, kako porabit preveč zrele breskve, če imaš že polno omaro marmelade. ;)

Napisal/-a metuljc » Pe Avg 09, 2013 11:23 pm

Nekjaj izjemno dobrega, verjemi. Pa nič komplicirano za naredit. Morda objavim recept, ki ga imam mama od njene bivše sodelavke, ki je, žal, ni več med nami.

Napisal/-a bobolino » Pe Avg 09, 2013 9:53 pm

Sem šla kuj pogledat, kaj je lutenica! Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Napisal/-a metuljc » Pe Avg 09, 2013 8:50 pm

Pravkar v delu nekaj podobnega. Bresve olupljene, izkoščičene (ob sporemljavi grmenja in prvih dežnih kapelj), posute s sladkorjem, mal citronke, počakale bodo do jutri, da se malo okusi intenzivirajo, potem kuhanje, dodatek vode in v steklenice. Aja, vmes opravi svoje še paličnjak.
In jutri so na vrsti tudi breskve za komppot. Če bo kaj premehkih, se bodo pridružile tem, ki se danes marinirajo. Brez marelične marmelade in breskovega komota ter lutenice, aja, pa vkuhanega paradižnika pri nas ni poletja (no, pa še marsičesa drugega se nabere).

Napisal/-a Irena » Sr Avg 07, 2013 4:06 pm

Dobila sem mehke breskve in recept. Sirup gre pri nas za med in pravijo, da je vrhunski.
1 lliter vode
1 kg breskve
10 g citronke
lahko vanilija cuker
1 kg sladkorja

Breskve sem olupila, razkoščičla. Vse skupaj dala v lonec. Malo preden je zavrelo sem ugasnila. Vse skupaj sem v multipraktiku (ali palični) zmiksala in še toplo nalila v steklenice.
Breskve so bile res mehke.

Irena

ps.: nisem nič precedila, tako imaš kašast sirup.

Breskov sirup

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh