Napisal/-a lpmami » Pe Avg 03, 2018 4:05 pm
Seveda, seveda .. a sem mislila, da je dovolj, če navedem, da izhaja s Kulinarike.
Tam piše takole:
Vliti ajdov kruh
SESTAVINE
500 g ajdove moke
1 vrečka suhega kvasa
3/4 čajne žličke soli
350-450 ml mlačne vode
1 jedilna žlica kisa
2 jedilni žlici olja
2 jajci
200-300 g prepraženih, nasekljanih orehov
POSTOPEK
Iz navedenih sestavin zmešamo gosto tekoče testo, ki ga vlijemo v pomaščen pekač dimenzije ca. 20 x 10 cm. Po površini testo pomokamo, pokrijemo s plastično vrečko in vzhajamo na ca. dvojni volumen.
Postavimo v predogreto pečico in pečemo brez ventilacije pri 220 st. 30 minut.
Moje modifikacije:
- ne dam orehov, ampak sončnična semena, nič pražena
- ne potresemz moko in ne pokrijem s plastično vrečko pri vzhajanju
- če nimam jajc, dam dve žlici indijskega trpotca
- vlijem v pekač, nekaj večji od navedenega in je kruh primerno nižji, kar mi ustreza
Tako pripravljen kruh je primeren ne samo za "brezglutence", ampak tudi za vegane. Pa za ljubitelje ajde in za ljubitelje preskušanja novih receptov
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Seveda, seveda .. a sem mislila, da je dovolj, če navedem, da izhaja s Kulinarike.
Tam piše takole:
Vliti ajdov kruh
SESTAVINE
500 g ajdove moke
1 vrečka suhega kvasa
3/4 čajne žličke soli
350-450 ml mlačne vode
1 jedilna žlica kisa
2 jedilni žlici olja
2 jajci
200-300 g prepraženih, nasekljanih orehov
POSTOPEK
Iz navedenih sestavin zmešamo gosto tekoče testo, ki ga vlijemo v pomaščen pekač dimenzije ca. 20 x 10 cm. Po površini testo pomokamo, pokrijemo s plastično vrečko in vzhajamo na ca. dvojni volumen.
Postavimo v predogreto pečico in pečemo brez ventilacije pri 220 st. 30 minut.
Moje modifikacije:
- ne dam orehov, ampak sončnična semena, nič pražena
- ne potresemz moko in ne pokrijem s plastično vrečko pri vzhajanju
- če nimam jajc, dam dve žlici indijskega trpotca
- vlijem v pekač, nekaj večji od navedenega in je kruh primerno nižji, kar mi ustreza
Tako pripravljen kruh je primeren ne samo za "brezglutence", ampak tudi za vegane. Pa za ljubitelje ajde in za ljubitelje preskušanja novih receptov
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje