Napisal/-a juglans » Ne Sep 10, 2023 6:36 pm
... ja, okoli dodajanja vode mi je jasno (prekuhati, soliti ...)
Nadalje pa si predstavljam da:
- se je včasih kisalo v večjih kadeh kjer je bilo dovolj prostora še za plast celih veh in potem naprej tako kot opisuješ
- vse to nekje v neki kleti
Izhodiščno pa mene bremeni:
- da to počnem v kurilnici, ki že itak ni optimalna izbira, je pa edina opcija, če ne želim kisati na stopnišču, skoraj pod spalnico
- da imam plastično kadičko za 20 kg zelja, nato pa še kakšnih 20cm do vrha posode kamor skombiniram desko/več njih in kamen plus pokrov
Iz svoje pretekle prakse mi je najbolje, če je vsaj 10 cm tekočine, da lahko s kakšno malo zajemalkico pobereš mreno in šele potem deske, pa potem zelje. V nasprotnem pa, kot sem omenjal predhodno.
S pisanjem gnjavim zaradi predstave, sicer mi je pa že jasno.
Kamen bom dal v vrečko, poleg pa si bom še pripravil kakšno deščico več in sproti kombiniral kako in kaj, tako kot omenja mravlja. Praksa.
Sicer pa, raztopljen kamen = kalcij v zelju. Menda?
... ja, okoli dodajanja vode mi je jasno (prekuhati, soliti ...)
Nadalje pa si predstavljam da:
- se je včasih kisalo v večjih kadeh kjer je bilo dovolj prostora še za plast celih veh in potem naprej tako kot opisuješ
- vse to nekje v neki kleti
Izhodiščno pa mene bremeni:
- da to počnem v kurilnici, ki že itak ni optimalna izbira, je pa edina opcija, če ne želim kisati na stopnišču, skoraj pod spalnico
- da imam plastično kadičko za 20 kg zelja, nato pa še kakšnih 20cm do vrha posode kamor skombiniram desko/več njih in kamen plus pokrov
Iz svoje pretekle prakse mi je najbolje, če je vsaj 10 cm tekočine, da lahko s kakšno malo zajemalkico pobereš mreno in šele potem deske, pa potem zelje. V nasprotnem pa, kot sem omenjal predhodno.
S pisanjem gnjavim zaradi predstave, sicer mi je pa že jasno.
Kamen bom dal v vrečko, poleg pa si bom še pripravil kakšno deščico več in sproti kombiniral kako in kaj, tako kot omenja mravlja. Praksa.
Sicer pa, raztopljen kamen = kalcij v zelju. Menda?