Paradižnik 2018

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paradižnik 2018

Napisal/-a Žlehtnoba » Ne Dec 09, 2018 1:22 pm

Očitno sem bil letos priden, saj sem na predvečer prvega dobrega moža dobil tole Smile

Ta je pa res zadnji - volovc, za seme ja, za jest pa tko-tko no...

_________________go with your instinct to live as you want

Napisal/-a mfranc » Po Nov 05, 2018 2:54 pm

Eeeeh, škoda da tudi okus ni bolj poleten Wink .

Ampak užitni pa so še._________________mfranc

Napisal/-a Plamenka » Ne Nov 04, 2018 10:16 pm

Kako so lepi, pisani - kot bi bili sredi poletja! up

Napisal/-a mfranc » Ne Nov 04, 2018 9:35 pm

Ignoriramo jo!

Very Happy_________________mfranc

Napisal/-a muha » Ne Nov 04, 2018 8:50 pm

Tako lepi in zdravi v tem času! Kaj pri vas nimate ljubljanske megle? Wink

Napisal/-a mfranc » Ne Nov 04, 2018 8:14 pm

Današnja bera, 11. zadnja. Za nekaj dni bo ostala na terasi, ki je še vedno veliko toplejša kot zunaj, da si nabere še malo barve in okusa.




9. in 10. zadnja bera, danes gresta s terase v hladnejšo shrambo.

_________________mfranc

Napisal/-a Lpmami » So Nov 03, 2018 9:35 pm

platar je napisal/a:
Še vedno ni primerjave s kupljenimi.
Prav ta razlika se mi zdi bistvena.
Seveda se pa lahko ob bogatih letinah malo zmišljujemo, kaj je odlično in kaj je malo manj odlično._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a platar » So Nov 03, 2018 9:19 pm

Meni se zdijo tisti, ki so vsaj malo barve dobili na rastlini še vedno zelo OK.
Mogoče so sedaj še za oddtenek slajši, verjetno pomaga še vedno visoka temperatura.
Tudi tistim, ki so bili pobrani še zeleni in so dozoreli v kleti pravzaprav nič ne manjka. Še vedno ni primerjave s kupljenimi.

Napisal/-a mfranc » Če Nov 01, 2018 3:14 pm

Izgleda da so rumeni/oranžni res manj občutljivi na neprave temperaturne pogoje. Tudi pri nas se rumeni bolj držijo kar se okusa tiče, pa tudi zdravja.

Sploh Dad's Sunset se je odlično izkazal na koncu sezone. Zadnjega sem pojedel včeraj, dozorel je še na grmu in bom zelo pogrešal to sorto do prihodnje sezone.

Izgleda pa, da se mi je okus zelo prilagodil "zatečenemu stanju" kar se okusa paradižnikov tiče Very Happy . Te dni ga pojem skoraj več kot poleti in o kupljenem paradižniku niti ne razmišljam Cool ._________________mfranc

Napisal/-a MARIJAV » Če Nov 01, 2018 12:22 pm

Meni je tudi tale rumen, ki se mi je pojavil letos med kupljenim semenom volovsko srce kot edina sadika, še vedno okusen. Zanimivo pa je, da je najmanj zbolel, zori zelo dolgo, se ne mehča in ne gnije, tudi naslednjo sezono bom sadila eno sadiko, čeprav mu ne vem imena. Tole gre danes za kosilo poleg sklede motovilca (smo pač solatožerci).
Od pozno zorečih so mi v plastenjaku ostali le še češnjevci, najbolje se drži Princip Bourghese kar se tiče zdravja in okusa:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Na vrh