Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Palačinke malo drugače

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Palačinke malo drugače

Napisal/-a tjesih » Če Jan 10, 2019 2:49 pm

Tudi meni je popolna afnarija: puhasta sredica in podobno.

Napisal/-a Andrej Banko » To Jan 08, 2019 5:09 pm

Prekrasni, novi, nori svet s to zmešano politično in ostalo vsiljeno korektnostjo in "olepšavami".
Kozlam ! Pa ne zaradi ostankov...

Napisal/-a lpmami » To Jan 08, 2019 4:26 pm

Ena kuharica je povedala, da danes ni več moderno porabiti ostankov, ampak v recept vključiš "termično obdelane" sestavine Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a metuljc » To Jan 08, 2019 2:36 pm

MijaLan je napisal/a:
Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.

Drži, lahko celo tako, da je ena plast krompir, druga riž. Porabiš ostanke v novi jedi.

Napisal/-a MijaLan » To Jan 08, 2019 2:00 pm

Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.

Napisal/-a cinija1 » Ne Dec 30, 2018 6:52 pm



Palačinke spečemo.

V ponvi prepražimo nekaj drobno narezane slanine in jo poberemo ven. Na tej maščobi svetlo prepražimo šalotko. Dodamo kislo zelje, ki smo ga malo narezali, ter popražimo in dodamo slanino. Ohladimo in dodamo stepen jajček in poper.
S to mas polnimo palačinke in jih tesno zvijemo in razrežemo na 4 dele.
Postavimo pokonci v mali pekač.



Stepemo jajček in dodamo dve žlici kisle smetane ali grški jogurt in lepo z žlico razdevamo po palačinkah.



Pečemo pol ure ali pa malo več na 180 stopinj



Je enostavno in hitro pripravljeno. Lahko je kot predjed, lahko je kot priloga, lahko pa je kot glavna jed pa še skledo solate zraven in to je to.
Pa dober tek.

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Palačinke malo drugače

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh