Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mlinček za žita

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Mlinček za žita

Napisal/-a Peter » Pe Jan 18, 2019 4:29 pm

brbr je napisal/a:
Mi imamo že nekaj let Hawos Billy 100. Z delovanjem sem zelo zadovoljna. Tako kot pravi Tajana, melje vse - tudi koruzo. Koliko je zaradi vezane plošče strupen, pa ne vem Embarassed


Zaradi vezane plošče ne more bit prav dosti strupen, ker je komora v kateri se melje žito iz plastike.
The milling chamber is made out of hygienic, food light plastic (not made of plywood!)
Še navodila za uporabo in slika v prerezu:
https://hawos.de/images/downloads/anleitungen/english/bqm.pdf

Napisal/-a figula » Pe Jan 18, 2019 12:20 pm

brbr, uporabljamo to, kar imamo Smile če pa kupujemo novo, se včasih splača preveriti vse karakteristike.

Napisal/-a brbr » Pe Jan 18, 2019 11:41 am

Mi imamo že nekaj let Hawos Billy 100. Z delovanjem sem zelo zadovoljna. Tako kot pravi Tajana, melje vse - tudi koruzo. Koliko je zaradi vezane plošče strupen, pa ne vem Embarassed_________________naredimo svet lepši

Napisal/-a figula » Pe Jan 18, 2019 10:53 am

Peter, poleg zgornjega nasveta, ki ga je zapisal Tonček, bi dodala še pozornost na vrsto lesa.
Vezane plošče, impregniran les (brez informacije s čim je prepojen) ... se mi zdi da je no-no

Napisal/-a lpmami » Pe Jan 18, 2019 10:23 am

Niso se odločili za nakup._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a Peter » Pe Jan 18, 2019 10:09 am

Pozdravljeni,

Tudi pri nas si ogledujemo mlinčke za moko.
A je še kdo kupil kakšnega in je ali ni z njim zadovoljen.

Tajana

Kateri model Hawosa imate?

Lpmani

A ste se odločili za Hoferjevega, kao deluje?

Jaz si jih ogledujem na tej spletni strani in kolebam med Komomio in Komo medium. Ne vidim neke velike razlike med njima, je pa v ceni 100€.
https://www.eko365.si/aparati/mlini-in-kosmicniki.html
Tu si ogledujem tudi Hawos Billy 100, ki pade v sprejemljiv cenovni razred.
http://www.bioshop.si/Elektri%C4%8Dni-mlin-na-kamne%20Billy-100

Pride pa kar nekaj cenejši, če ga naročimo iz nemškega Ebay-a:
https://www.ebay.de/itm/hawos-Getreidemuhle-Billy-100-360-Watt-Kornmuhle/200987612359?hash=item2ecbcb94c7:g:nMEAAOxyg6BR3-Qz:rk:1:pf:0

L.p.
Peter
Nazadnje urejal/a Peter 18 Jan 2019 15:20; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a lpmami » Če Feb 01, 2018 9:23 pm

Hvala obema za odgovore!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a tajana » Če Feb 01, 2018 8:49 pm

Ze tri letaimam mlin Hawos, na katerega lahko meljem vsa zita in tudi koruzo. Z njim sem zadovoljna. Zaenkrat dela tako kot na samem zacetku. Uporablnam pa ga 1x na mesec 1 do 2 uri._________________CARPE DIEM

Napisal/-a Tonček » Če Feb 01, 2018 8:26 pm

Še tole mi je bilo naročeno, naj dodam. Nižja cena pomeni, da je mlin slabše kvalitete oz. so pri izdelavi uporabili poceni sestavine ali tiste, ki niso opravile testa za I. klaso. Najvažnejši so kamni (korundno-keramični), ki so lahko dobri ali slabi. Ko se obrabljajo ali celo krušijo, lahko celo škodljivo vplivajo na prebavila. Motor mora biti čim močnejši, da vzdrži vsaj 1 uro mletja. Dobri kamni se tudi manj pregrevajo. Mletje pa se naj izvaja v krajših intervalih, da se kamni sproti hladijo. Če koga zanima, lahko še povprašam.

Napisal/-a Tonček » Če Feb 01, 2018 7:53 pm

Prijatelj ima že dolga leta mlin Hawos in ga ne more prehvaliti, saj melje nanj najbolj zahtevne stvari.

Na vrh