Napisal/-a MARTINKA » Sr Avg 21, 2013 12:10 am
Ekola, še moji recepti:
BOŽIČNO-NOVOLETNA MARMELADA
Citronino meliso in poprovo meto sem skuhala in precedila, nato pa dodala želirni sladkor v razmerju 1:1 in do konca skuhala zmes po navodilih. Dobila sem marmelado v zlati barvi. Dodala sem še posmukane bezgove cvetke.
Posebej sem skuhala še jagode in želirni sladkor v razmerju 1:1.
Želela sem dvobarvno božićno novoletno marmelado z zvezdicami (bezgovimi cvetovi), zato sem v kozarčke najprej nalila jagodno marmelado, dolila zlato marmelado z zvezdicami, pa sem bila preveč neučakana in se je vse skupaj zmešalo.
BEZGOV LIKER
V 3l žganja, ki ga kupim pri čebelarju, ki je zanj dobil zlato medaljo, namočim 20 cvetov bezga in dodam žličko citronke. Po cca 2 tednih namakanja v temni kleti vse skupaj precedim in dodam 3 litre sladkane prevrete in ohlajene vode.
TEMNI LIKER
Zelišča (žajbelj, rožmarin, bezeg) sem namočila v enako količino žganja kot pri prejšnjem receptu, poleg sladkane vode sem dodala še enako količino vina cabarnet suvignon iz vaškega vinotoča.
Sadni sok je kuhala moja mami iz malin, ribeza in jagod.
Ekola, še moji recepti:
BOŽIČNO-NOVOLETNA MARMELADA
Citronino meliso in poprovo meto sem skuhala in precedila, nato pa dodala želirni sladkor v razmerju 1:1 in do konca skuhala zmes po navodilih. Dobila sem marmelado v zlati barvi. Dodala sem še posmukane bezgove cvetke.
Posebej sem skuhala še jagode in želirni sladkor v razmerju 1:1.
Želela sem dvobarvno božićno novoletno marmelado z zvezdicami (bezgovimi cvetovi), zato sem v kozarčke najprej nalila jagodno marmelado, dolila zlato marmelado z zvezdicami, pa sem bila preveč neučakana in se je vse skupaj zmešalo.
BEZGOV LIKER
V 3l žganja, ki ga kupim pri čebelarju, ki je zanj dobil zlato medaljo, namočim 20 cvetov bezga in dodam žličko citronke. Po cca 2 tednih namakanja v temni kleti vse skupaj precedim in dodam 3 litre sladkane prevrete in ohlajene vode.
TEMNI LIKER
Zelišča (žajbelj, rožmarin, bezeg) sem namočila v enako količino žganja kot pri prejšnjem receptu, poleg sladkane vode sem dodala še enako količino vina cabarnet suvignon iz vaškega vinotoča.
Sadni sok je kuhala moja mami iz malin, ribeza in jagod.