Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Skuhajmo sirup iz bezgovih jagod

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Skuhajmo sirup iz bezgovih jagod

Napisal/-a tjesih » Po Avg 26, 2013 1:01 am

Metuljc mogoče pa res skuham.
Počakala bom, da jagode še malo bolj dozorijo, ker je sedaj vmes v šopih res precej zelenih.

Danes sem k soku, ki sem ga kuhala dodala še sok 1 limete, moram reči, da paše.

Zanima me, če bi se jagode samo posušile ali bi tudi dozorele, če bi jih obesila nekam pod streho. Ptički jih imajo namreč izredno radi in bojim se, da me bodo pri naslednji nabiralni akciji prehiteli. Sicer jim privoščim, ampak nam pa tudi. (sicer pa lahko probam)

Napisal/-a metuljc » So Avg 24, 2013 8:43 am

tjesih, če boš imela jagod za sok veliko, preveč, lahko narediš pa še tole Bezgovo jabolčno marmelado. Preverjeno odlična.

Napisal/-a bodika » So Avg 24, 2013 6:04 am

Ravno danes sem razmišljala kako bi uporabila bezgove jagode,ki lepo črnijo.Tvoj recept mi je prišel kot naročen.Hvala,ga sigurno preizkusim.

Napisal/-a tjesih » Pe Avg 23, 2013 2:00 am

Našla sem sicer nekaj receptov, jagod pa sem imela bolj malo in sem poenostavila:

60 dkg bezgovih zrelih črnih jagod bezga (zelene NE uporarabimo!)
1 l vode

Zavrela, dodala nekaj listov limonske melise, pustila stati 3 ure, prepasirala, dodala 30 dkg sladkorja in ponovno pogrela, da se je sladkor stopil.

Odličen napitek, namesto malinovca.

Upam, da bo vreme zdržalo in bom lahko nabrala več bezgovih jagod.

Skuhajmo sirup iz bezgovih jagod

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh