Čvekam, torej sem.

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Čvekam, torej sem.

Napisal/-a Žlehtnoba » So Sep 14, 2019 2:06 am

Hvala; očitno nam je res uspelo. Par ljudi mi je namreč že reklo, da je okus obeh precej "okrogel" v smislu "nič ne seka ven", kar je bil tudi glavni cilj letošnje kuhe._________________go with your instinct to live as you want

Napisal/-a muha » Po Sep 09, 2019 7:54 am

Kako fajn opis. Počutila sem se, kot da bi bila zraven. Res je: dan je lep, če si takega sam narediš. Very Happy Naj vam teknejo!

Napisal/-a brbr » Po Sep 09, 2019 12:06 am

Ne dvomim, da ste se odlično imeli. Tele stekleničke vas bodo še kar nekaj časa spominjale na skupaj preživet dan. Bravo!_________________naredimo svet lepši

Napisal/-a Žlehtnoba » Ne Sep 08, 2019 10:55 pm

Morda bo dotična tema zrela za izbris, a spodnjega zapisa zaprmej nisem znal uvrstiti v nobeno obstoječo nit tega foruma (tudi v čili temo po mojem ne spada, ker gre za oris dogodivščine). Kakorkoli že, če bo zapis komu zanimiv, fino, če ne, pa edigs čez cel zaslon Very Happy


Ta vikend smo s kolegi izpeljali čilijado, sicer v privat izvedbi, ampak tako smo jo zastavili, morda tudi ali pa predvsem zaradi tega, ker letos vsem povprek čiliji zorijo bolj pozno, no, enim bolj, drugim malce manj intenzivno. Združili smo prijetno s koristnim (~pokušina in ocenjevanje omakc iz preteklih let, burger fest), se zadeve lotili precej sistematično in ugotovitve so bile naslednje:

- omake naj imajo prednost v okusu in ne v pekočini (a smo se kljub vsemu strinjali, da je fajn, da peče, hehehh);
- s citrusi je potrebno ravnati v omejenem obsegu (dajo nek grenak pookus, ta je sicer odvisen od doziranja - posledično je lahko komaj zaznaven, če sploh, lahko pa že precej moteč) - limonska trava je odlična alternativa za citrus noto;
- ozko usmerjene omake (npr. začinjena čili omaka na paradižnikovi osnovi za na pizzo ali testenine) so v redu, vendar naj bodo ustvarjene v "nizki nakladi" zaradi omejenega spektra uporabe;
- v eni sarži delamo dve omaki - ena naj bo z bolj sadno noto, druga na paradižnikovi osnovi, vse ostalo je stvar eksperimentiranja, okusov, trenutnega navdiha...

Zadeve smo se lotili nadvse resno, saj je en član naše bande že dopoldne poskrbel za kruh in bombete iz domače peči. Drug je pacal meso, ostali pa smo nabirali svoje žlehtnobne plodove ter ostale stvari (od kupljenih so bile samo čebula in sadje, ostalo je bilo domače (čili, paprika, paradižnik, korenje, česen...).

Ker kuha (in predtem priprava vsega) zahteva precej časa, smo seveda poskrbeli tudi za animacijo Very Happy Ta je bila v obliki dveh kitar, orglic in naših glasilk (jasno, kaj pa bodo pevci drugega počeli, hehehh).

Končen izplen? Siti smo bili, žejni nikakor ne, kar se pa omak tiče, je pa spodaj dokaz (niso vse flaške gor, vsega skupaj je bilo 10+ litrov omake).

_________________go with your instinct to live as you want

Čvekam, torej sem.

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh