Napisal/-a muha » Po Nov 18, 2024 6:31 am
mfranc napisal/-a: ↑Ne Nov 17, 2024 3:34 pm
Se strinjam da so
"trnaste" bolj rodne, vsaj kar sem jih videl. Ko pa si jih že omenila,
koliko pa so res bolj zoprne pri pripravi?
Po moje kar precej. Nikoli nisem imela zares bodičastih a me je že tistih par trnčkov, ki so se pred časom pojavljali na belih, kar motilo. Mimogrede sem se zbodla. Kolikor sem slišala in brala, jih držijo z rokavicami in z nožem odtešejo olupek . Nekje pa imam v spominu, ne vem od kje, da je bolj elegantno, če jih za hip (ali za minuto?) potopimo v vrelo vodo, da se bodice zmehčajo. Bi znalo delovati, podobno, kot deluje mehčanje pretrde lupine pri bučah nad paro.
Ima kdo od vas trnaste pri roki, da bi to preizkusil?
[quote=mfranc post_id=697914 time=1731854061 user_id=38]
Se strinjam da so[b] "trnaste" [/b] bolj rodne, vsaj kar sem jih videl. Ko pa si jih že omenila, [b]koliko pa so res bolj zoprne pri pripravi[/b]?
[/quote]
Po moje kar precej. Nikoli nisem imela zares bodičastih a me je že tistih par trnčkov, ki so se pred časom pojavljali na belih, kar motilo. Mimogrede sem se zbodla. Kolikor sem slišala in brala, jih držijo z rokavicami in z nožem odtešejo olupek . Nekje pa imam v spominu, ne vem od kje, da je bolj elegantno, če jih za hip (ali za minuto?) potopimo v vrelo vodo, da se bodice zmehčajo. Bi znalo delovati, podobno, kot deluje mehčanje pretrde lupine pri bučah nad paro.
Ima kdo od vas trnaste pri roki, da bi to preizkusil?