Paprika 2020

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paprika 2020

Napisal/-a mfranc » Pe Apr 23, 2021 7:47 pm

Pep, en list nazaj moraš obrniti Wink .

mfranc je napisal/a:
Čedalje bolj mi je všeč tale oranžna Corno di Toro Orange. Zelo rodna, do preko 20 cm dolga, pa celo malo skovilov ima (približno 20% jalapena), ampak različno, od 0 do 1000 skovilov.
Ravno toliko da malo popraska po grlu.

https://www.caribbeangardenseed.com/products/copy-of-manganji-pepper-seeds-japanese-speciality-pepper-organic-mild-flavored


Letos imam štiri grme, čeprav je prostora zelo malo. Je res bolj kompaktna._________________mfranc

Napisal/-a pep » Pe Apr 23, 2021 6:37 pm

MFranc, danes sem prepikiral tvoje paprike, so drugačne, niske rasti, nekaj posebnega, kako se imenujejo?

Napisal/-a brbr » So Dec 19, 2020 5:59 pm

Mi meljemo s semeni vred. Ne zmeljemo pa vseh naenkrat, ampak postopoma, kadar jih potrebujemo, da se ne razdišijo..._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a mravlja » So Dec 19, 2020 5:52 pm

Hej, hvala. Sem podobnega mnenja, sem lani zadevo ločeval. Ampak, skovili so mi potem "manjkali"...

Napisal/-a češnca » So Dec 19, 2020 5:47 pm

Usoda semen je odvisna od prenašanja skovilov in osebnih preferenc. Osebno imam raje mlet čili brez semen, sploh kot posip oziroma začimbo v hrani.

Napisal/-a mravlja » So Dec 19, 2020 5:41 pm

Danes bo akcija - čilije bom spreminjal v prah.
Ko meljete čilije za začimbo... - ali zmeljete vse, cel plod, ali izločite semena?

Napisal/-a brbr » So Dec 12, 2020 3:54 pm

Tole sem dolžna povedati: čilije, ki sem jih pobrala 19.11., na pultu dobro posušila, dala v kozarec in ga postavila v hladilnik, sem danes pregledala. V kozarcu se je nabralo nekaj kapljic vode, torej so čiliji vseeno izgubili malo vlage. A so še vedno čvrsti in zdravi - nič nagniti ali plesnivi. Trenutno so razprostrti na pultu, da se malo osušijo. Potem pa jih bom dala nazaj v kozarec in v hladilnik. Mislim, da se bodo kar dolgo držali.

Na tak način že leta shranjujem korenje, ki se ohrani do spomladi..._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a muha » Sr Dec 09, 2020 2:42 pm

brbr: hvala za idejo. Ker imam podobne pomisleke, kot mfranc, bom dala v kozarec še preganjeno papirnato brisačko. Z njo uravnavam vlago pri korenju v predalu hladilnika, ker se drugače čez nekaj časa spodaj v posodici nabere lužica. Sploh imam povsod v predalu za zelenjavo na dnu papirnate brisačke. Da so potrebne, se vidi, ker jih moram kar pogosto menjati, ko pokažejo znake plesni.

Napisal/-a mfranc » Sr Dec 09, 2020 2:27 pm

Pep, lahko jih poberem iz kakšne papričice. Samo garancije da ne bodo skrižana, ne dobiš Very Happy .


Brbr, kaj pa vem, čisto neprodušnih pakiranj se kar bojim. Ni nevarnosti gnitja?

Se nisem spomnil, že lep čas zbiram perforirane vrečke, v katere zapakirajo razne "specialne kruhe", večkrat vzamem npr. kruh z orehi. Če bi našel takšne vrečke v prodaji, bi jih nabavil....
Letos sem v takšne vrečke dal domači kivi; izkušenj pa še nimam._________________mfranc

Napisal/-a brbr » Sr Dec 09, 2020 10:50 am

Mfranc, za dolgo hranjenje paprik, se meni obnese hranjenje v zaprtih steklenih kozarcih. Lahko v hladilniku, ali na na sobni temperaturi. Dolgo ostanejo čvrste. Mi jih imamo zdaj v hladilniku. Največ jih uporabljam kot dodatek k solatam (radič, endivija). Kombinacija nam je zelo všeč._________________naredimo svet lepši

Na vrh