Napisal/-a Peter » To Okt 25, 2022 5:01 pm
Kupil sem ga kot navaden kivi, vsako leto ga tudi mi poberemo enkrat novembra pred prvimi hladnimi nočmi. Je povsem normalne zelene barve v notranjosti in ta barva ostane enaka čez vso zimo, ko je v kleti.
Na rastlini, čez zimo ostali kiviji, so po nekaj mesecih dobili bolj rumeno barvo.
Ne mravlja, ni bila tako intenzivna.
Zakaj poberemo kivije? Da jih ne ulovi mraz.
A je kdo pomislil, da morda kivije poberemo prezgodaj, ko še niso popolnoma zreli, čeprav so že malo mehki?
Po pravici povedano mi okus bolj zrelih ni všeč, presladek in premalo kisline.
Bom tudi letos pustil, par komadov, da pokažem. Žal ne bojo uspeli, če bo premrzlo.
Kupil sem ga kot navaden kivi, vsako leto ga tudi mi poberemo enkrat novembra pred prvimi hladnimi nočmi. Je povsem normalne zelene barve v notranjosti in ta barva ostane enaka čez vso zimo, ko je v kleti.
Na rastlini, čez zimo ostali kiviji, so po nekaj mesecih dobili bolj rumeno barvo.
Ne mravlja, ni bila tako intenzivna.
Zakaj poberemo kivije? Da jih ne ulovi mraz.
A je kdo pomislil, da morda kivije poberemo prezgodaj, ko še niso popolnoma zreli, čeprav so že malo mehki?
Po pravici povedano mi okus bolj zrelih ni všeč, presladek in premalo kisline.
Bom tudi letos pustil, par komadov, da pokažem. Žal ne bojo uspeli, če bo premrzlo.