Paradižnik 2020

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paradižnik 2020

Napisal/-a brbr » Po Jan 04, 2021 12:03 pm

Poklon zadnjim paradižničkom in njihovim skrbnikom. Wink_________________naredimo svet lepši

Napisal/-a mfranc » Po Jan 04, 2021 12:06 am

Evo, polovičke ni več, ostalo gre na krožnik jutri, he,he.

Muha, Plamenka, zanimivo kaj odkrivam zadnjih nekaj let. Namreč pred desetletji sem zelene plodove že medil na peči centralne kurjave. Ampak okus res ni bil bogvekaj, in sem to prakso že zdavnaj opustil. V letih, odkar mi rastejo pod streho, sem odkril, da so takole dozorjeni plodovi lahko delikatesno dobrega okusa Very Happy .

Logično je, da paradižnike pozno poleti in jeseni ne gnojim več; zadnja leta, lani je bilo tretje, pa jih tudi neham zalivati. Prav "zanimivo" kako se kljub temu debelijo, nisem sicer delal testov, verjetno imajo več suhe tvarine, manj so vodeni. In zelo okusni.

No, tole letos, ko sem pobral tudi čisto zelene paradižnike, pa res ni nobena dodana vrednost Cool Wink .

Drugo leto bom napravil kak korak v smer večje kvalitete, seveda če plodovi sploh bodo.
In če ne odkrijem kakšne boljše "medicine" ostanem pri sodi bikarboni. Je zelo alkalna in učinkovito preprečuje razvoj mikroorganizmov._________________mfranc

Napisal/-a Plamenka » Ne Jan 03, 2021 7:04 pm

Lepi. To je bila pa dolga sezona! Wink Okus je pa primeren letnemu času.

Napisal/-a muha » Ne Jan 03, 2021 6:56 pm

Čestitke, lep pogled!

A ne, da smo kar malo razočarani, ko dokaj lepo pozorijo, okus pa.. no, ja, zimski trgovinski, razen češnjevcev, niso kaj dosti boljši.

Ko sem še gojila Longkeeper, sem plodove pred spravilom oprala v razredčeni varekini (nasvet Ivčk). Vseeno so gnili. Sumim, da jih v skladiščih za trgovinsko prodajo še vse drugače zaščitijo.

Napisal/-a mfranc » Ne Jan 03, 2021 6:44 pm

Pa moja zadnja "košarica". Približno toliko sem jih še prebral za dozorenje, ampak dvomim, da bo še kak dozorel.



Drugo leto bom bolj strog pri izboru. Totalno zelenih ne bom "medil" ; tudi če dozorijo, nimajo okusa ki bi bil vsaj povprečen.

Pri teh zadnjih tudi zelo napredujejo bolezni. Škropljeni samo na začetku sezone, 1 x Ridomil, proti koncu leta jih paradižnikove bolezni dodobra načnejo.
Drugo leto jih bom pred spravilom poskusil tretirati, recimo s sodo bikarbono ....._________________mfranc

Napisal/-a mfranc » Če Dec 31, 2020 2:03 am

AB, jih imam še majhno gajbico, ampak so hudi revčki, postrgančki ki so šli na dozorevanje še čisto zeleni, večina. Kapitalcev s karakterjem (beri okusom Very Happy )
že lep čas ni več. Jutri jih preverim če sploh bo kaj za novo leto .... njami_________________mfranc

Napisal/-a Andrej Banko » Sr Dec 30, 2020 10:44 pm

Poslednji letos ...



-------

Napisal/-a Plamenka » Ne Dec 27, 2020 1:29 pm

Ja, slikanje paradižnikov za predstavitev je kar projekt, če je veliko sort. Kot kaže, boš naslednje leto lažje to naredil. Ker ti služba ne bo jemala časa in ker boš imel manj sort. Wink

Napisal/-a Danilo » Ne Dec 27, 2020 10:08 am

Plamenka,
tole z Galerijo 2020 sem res zamočil. V gužvi (in pripravah na prestop med upokojence) sem kar pozabil fotkati na galeriji primeren način. Upam, da bom do 21 vseeno spravil nekaj skupaj.

Napisal/-a Plamenka » So Dec 26, 2020 3:10 pm

Danilo, ti boš pa drastično znižal izbor. Wink Zgleda, da smo vsi začeli ožiti sezname. Wink
Ali boš letošnje sorte predstavil v Galeriji 2020?

Na vrh