Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Domača pašteta

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Domača pašteta

Napisal/-a cinija1 » Po Dec 07, 2020 9:33 pm

Žal ne bo dolgo, saj jo bova kaj kmalu pojedla.

No drugače pa mislim, da kar dolgo. Dokler je v kleti na hladnem.
Jaz jo na pol ohladim, toliko da še gosto teče. Na vrh pa dam stopljeno čisto mast in to tanko plast.
Ko se potem čisto ohladi zaprem s pokrovčki

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a muha » Po Dec 07, 2020 9:03 am

Kako dolgo ti zdrži nezamrznjena v kozarčkih?

Napisal/-a cinija1 » Po Dec 07, 2020 12:24 am

Pozdravljeni
Danes sem naredila iz 1kg jetrc in 2kg špeha pašteto. Nekaj sem dala v kozarčke, ostalo pa v posodice in v zamrzovalnik. Jaz raje dam v kozarčke ampak jih trenutno nimam več. Je vse polno.

Bo kar za prenekateri zajtrk,

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Darso » Po Dec 19, 2016 1:31 pm

Potem mi ostane od pečenega piščanca meso, lepo oberem, včasih prepražim jetrce na čebuli in vse skupaj dodam v mikser, dodam še zelišča in malo gorčice ali majoneze, kisle kumarice,... krasna pašteta. Probajte in povejte, če vam je dobra.... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Napisal/-a cinija1 » Sr Dec 14, 2016 12:56 am

Hvala ti Darso
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Darso » Po Dec 12, 2016 1:35 pm

Pozdravjena,

najprej sem začela z tunami, lepo jih ocediš od olja in potem zmiksaš - česen, čebulo, papriko, kumarice, gorčico, majonezo, malo soli, popra in 2- 3 zdenka sira. Isto naredim z pečenimi ribam, npr. spečeš eno orado več, jo lepo obereš in ponoviš postopek...

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Napisal/-a cinija1 » Po Dec 12, 2016 12:08 pm

Joj Darso to mora biti pa res dobro. Kakšne ribe uporabiš? To bi pa jaz tudi probala. Veš, da me zagrabi vsakih nekaj mesecev manija po ribah. Kupim enih pet konzerv in v treh dneh jih zmanjka. Jem za zajtrk same, za večerjo pa malo solate in ribe gor. Po teh dveh ali treh dneh se spomnem ne več na ribe iz konzerve.
Hvala ti
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Darso » Po Dec 12, 2016 9:55 am

Cinija, jaz tudi rada naredim kakšno pašteto iz rib, kurjih jetrc, svinjske nimam preveč rada. Vse naredim kot si opisala, na koncu ko se malo ohladi in jo še zmiksam, pa dodam par kock zdenka sira....pri ribah pa še gorčico in malo majoneze, kumarice... probaj...lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Napisal/-a cinija1 » Pe Dec 09, 2016 1:49 pm

Pozdravljeni
Leto je naokoli in danes sem delala domačo pašteto. Razen jetrc in špeha sem delala od oka. Pa verjemite, da se mi ni izplačalo. Šalotke sem dala preveč, je sladkasti okus. Kar pa je najhujše, pozabila sem dati česen. puli lase
Moj pravi, da je zelo dobra, jaz pa dobro vem, da ni tako dobra kot lani. Česen ima pri mesnih jedeh zelo veliko vlogo, vsaj za moj okus.

Upam, da bo drugo leto bolje.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a cinija1 » Ne Dec 13, 2015 9:02 pm

Recept

2 kg špeha
1 kg jeter
3 velike čebule
1 glavo česna
sol, poper, majaron, orešček sveže naariban
----------
Špeh nareži na rezine 1 cm in ga daj na zmerno temperaturo. Ko se zlato rumeno obarva, poberi te konce ven.
Na bolj grobe konce narež jetrce in jih v teh maste prepraži in poberi ven.
Na grobo narezano čebulo ( jaz sem dala šalotko ), da se rahlo zarumeni in še dodaj česen. Ko zadiši poberi vse ven. Vse to zmelji na flajš mašini ali v multipraktiku. Ko je zmleto sem v praktik dodala nekaj tiste masti. Potem sem vse skupaj dala v preostalo mast, kjer se je prej vse cvrlo, dodaj sol in začimbe in na zmerni temperaturi pražiš in mešaš 10 minut. Malo naj postane in nadevaj v kozarčke. Njami
Shrani.si Shrani.si
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Na vrh