Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Poletna "domača" kurja ali goveja juhica

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Poletna "domača" kurja ali goveja juhica

Napisal/-a živa » Če Jul 08, 2021 9:14 am

pri nas se morajo nekateri člani rediti, da ne bo treba pošiljati prehranskih dnevnikov na kliniko, zato ne poberem maščobe, le razdelim jo za še dva dni na enake dele. juho kuham za tri dni._________________Lp, Živa

Napisal/-a muha » Sr Jul 07, 2021 12:04 pm

cinija1 je napisal/a:
Pozdravljeni
Kako ugotoviš kakšna je juha? Ali je iz kocke ali je prava goveja oz. kurja?
Problem je, ker sem pozabila glavno. Juho popopraš in če gre poper narazen je taka, če ostane skupaj pa drugačna. Morda pa le kdo ve to foro. Naj pove.


Res zanimivo. Preizkusim, ko mine tale vročina, ko bom spet kuhala pravo govejo župco.

Nekako si to razlagam z maščobnim filtrom na vrhu juhe. Ta bi zadržal poper. Načelno naj bi ga bolj gotovo imela domača juha, a kaj, ko jo jaz maščobo temeljito poberem. Confused

Napisal/-a lpmami » Sr Jul 07, 2021 11:27 am

živa je napisal/a:
če dajo vegeto, so rdeči mini košči nezamenljivi s čim drugim. verjetno v gostilni dajo malo mesa in kocko, vegeto.
Saj to me zdraži, kaj kvarijo govejo župco iz mesa z eno kemično kocko!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a živa » Sr Jul 07, 2021 10:44 am

če dajo vegeto, so rdeči mini košči nezamenljivi s čim drugim. verjetno v gostilni dajo malo mesa in kocko, vegeto. kam bi dali vso govedino, če bi kuhali pristno govejo juho?!
moje izkušnje so, da je v gostilnah pomemben okus in ne kvalitetne sestavine. mononatrijev glutamat pa dela odlično hrano.
je govorila teta, da so dobili v laboratorij testirat prehranske pripravke, en dan je vse dišalo po svinjski pečenki (pečenke pa nikjer), naslednji dan po drugi hrani, hrane pa nikjer, samo praški.
in kako naredijo mehko govedino? s pripravkom mehčalno soljo. vse žilavo postane mehko.

cinija, lahko pa vprašaš in se izgovoriš, da si alergična na mononatrijev glutamat. jaz izprašam o vsem za celiakaša._________________Lp, Živa

Napisal/-a lpmami » To Jul 06, 2021 8:00 pm

Cinija1, tale preskus s poprom mi je čisto neznan. Meni povedo brbončice in nos, če je kaj kocke zraven._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a cinija1 » To Jul 06, 2021 7:17 pm

Pozdravljeni
Kako ugotoviš kakšna je juha? Ali je iz kocke ali je prava goveja oz. kurja?
Problem je, ker sem pozabila glavno. Juho popopraš in če gre poper narazen je taka, če ostane skupaj pa drugačna. Morda pa le kdo ve to foro. Naj pove.

V prvi priliki bom probala doma naredit govejo in za en krožnik argo, pa bom videla kaj bo.

Kdo bi me razumel? Morda pa me le razumete.

Lepo bodite in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a živa » To Jul 06, 2021 9:02 am

meni paše juha vse dni v letu. Kocke, vegete in podobnih zadev nikoli ne uporabljam. Juh iz vrečke nikoli. zato pa sem nora, da obdelujem njivo zelo daleč od doma. česar ne pridelamo, ne kupim. smo pač brez tiste zelenjave, ki ne zraste.

ekonom lonec sem uporabila nekajkrat in nikoli več. govejo juho kuham par ur. ko sta bila otroka majhna, sem še na morju kuhala juho (nora, da ni kaj), ker nista hotela jesti iz zmrzovalnika. je nihče noče iz skrinje.

bi tudi jaz včasih ubirala bližnjice, pa imamo potem hude težave z želodcem. Dobra je vsaka juha (instant ali prava), ni pomembno, kako kuhana, samo da odgovarja jedcem in super, da smo si različni._________________Lp, Živa

Napisal/-a MARTINKA » Ne Jul 04, 2021 9:44 pm

Jaz govejo juho, že odkar sva v svojem gospodinjstvu, kuham v ekonom loncu. Hitro in enostavno, meso direkt iz skrinje, zelenjava, začimbe, voda in vse skupaj je v 2 urah kuhano. Viške zamrznem. Jemo jo pa vse leto vsi zelo radi. Goveje kocke uporabljamo samo občasno na morju.

Napisal/-a brbr » Ne Jul 04, 2021 2:15 pm

Tudi pri nas poleti ne kuhamo goveje/kurje juhe, ker nam ta juha tekne predvsem v hladnih dneh. No, mogoče se v zmrzovalniku najde kakšna porcija zmrznjene in si jo privoščimo, če nastopi kakšna ohladitev in nam zapaše.

Juh iz vrečk ali kock ne uporabljamo._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a muha » So Jul 03, 2021 1:46 pm

lpmami: imaš srečo, kar zavidam ti. Zase bi jo kuhala sila redko, a kaj, ko preostali člani vztrajajo, da kosila brez juhe ni Rolling Eyes . In ko mi zmanjka idej za zelenjavne, mašim s takimi. Čiste iz vrečke mi ne gredo po grlu, takole "udomačena" je pa tudi zame dokaj prebavljiva.

Na vrh