Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shranjevanje pečenih paprik

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Shranjevanje pečenih paprik

Napisal/-a brbr » Ne Jan 09, 2022 1:38 pm

Joj, Mil, hvala za opozorilo. Torej pripravljala sem jih lansko jesen, jasno..._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a mil » Ne Jan 09, 2022 12:56 pm

Pozdrav

Si letos naredila drugače kot lani?

Lepo bodimo, Mil

Napisal/-a brbr » Ne Jan 09, 2022 10:51 am

Moj letošnji način shranjevanja pečenih paprik se je odlično obnesel. Noben kozarec se (še) ni pokvaril in mislim, da se tudi ne bo.

Od zdaj naprej jih bom vedno sharnejvala na ta način._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a lpmami » Sr Okt 27, 2021 8:59 am

Meni se je v enem pojavila bela plesen, mislim, da v tistem, ki sem ga namenila za sprotno porabo, pa ga potem v hladilniku spregledala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a brbr » To Okt 26, 2021 12:14 pm

Moje pečene paprike sem konzervirala tako, ot sem napisala zgoraj: pečene, očiščene sem zložila v kozarce in sproti zalivala z osoljenim sokom, ki so ga spustile med ohlajanjem. Potem sem kozarce pasterizirala v pečici na 140st.

No, čez nekaj dni se mi je zdelo, da se v kozarcih nekaj dogaja - pojavljali so se mehurčki. Tako sem vse kozarce pasterizirala ponovno. Tokrat v vodni kopeli. Zdaj bom pa videla, kaj bo...

Sem pa prečitala v eni knjigi, da se zelenjava teže shranjuje od sadja, ker ima pramalo kisline. Zna biti, da bi morala v kozarce vseeno dodati kakšno žlico kisa ali lomonovega soka..._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a lpmami » Po Okt 25, 2021 1:12 pm

(Spregledala vprašanje, se opravičujem.) V pokriti posodi z vročo vodo.
Na dno dam pa en klekljan čipkast prtiček, ki ga ne maram, za tu se pa krasno obnese._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a Andrej Banko » Po Sep 13, 2021 2:43 pm

Si pasterizirala v pečici ali v posodi z vročo vodo ?

Napisal/-a lpmami » Po Sep 13, 2021 2:16 pm

Pravzaprav res. Naslednjo rundo poskusim tudi tako._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a brbr » Po Sep 13, 2021 1:07 pm

Nič hudega... Si mi dala idejo. Jaz jih bom nadevala v kozarčke, malo zalila s sokom, ki ga spustijo med ohlajanjem, posolila in pasterizirala. Če se tak način obnese s shranjevanjem sadja, mislim, da bi moralo biti v redu tudi za paprike._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a lpmami » Ne Sep 12, 2021 8:01 pm

Hm, Brbr, sem pozabila napisati, da sem posipala s soljo in česnom in polivala z oljem Embarassed_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Na vrh