Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Električni grelnik, 27 litrov, Kochstar WarmMaster

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Električni grelnik, 27 litrov, Kochstar WarmMaster

Napisal/-a metuljc » So Avg 06, 2022 3:01 pm

Super. Moram preveriti pri mojem. Breskve čakajo, jutri bodo primerne, danes so še pretrde, sveže, sinoči obrane.

Napisal/-a muha » So Avg 06, 2022 10:02 am

Ja, imaš prav, narobe sem napisala. Seveda ima termostat. Ta ima razdelke do 90 °C potem pa še naprej dve črtici, kje piše Entsaften = sočenje in Kochen = kuhanje in voda vre. Na mojem receptu za stročji fižol namreč piše, da ga je treba pasterizirati na 100 °C in sem se v začetku ustrašila, da ne bo šlo. Dokler nisem uspela prebrati še zadnjih dveh napisov:

Napisal/-a metuljc » Pe Avg 05, 2022 5:48 pm

Muha, midlim, da di se zmotila, termostat ima, nima pa časovnika, da bi nastavila čas, a ne? Saj ga moj tudi nima, sem se zmotila.
Funkcija kuhanja? Kako to misliš?

Napisal/-a muha » Pe Avg 05, 2022 1:34 pm

Je že pri meni, testiran. Za pokušino sem v njem pasterizirala 7 loncev stročjega fižola Tema. Zaenkrat ga lahko samo pohvalim. Super je, ker ima tudi možnost kuhanja. V njem bom lahko naenkrat skuhala 10 kg rdeče pese, ki sem jo morala doslej razporediti v 3! lonce.

Časovnika (popravljeno) resda nima, a bom nabavila tistega, ki se ga da v vtičnico pa bo pokrit tudi ta del. Do konca jeseni me čaka še precej vlaganja
Nazadnje urejal/a muha 06 Avg 2022 08:04; skupaj popravljeno 2 krat

Napisal/-a metuljc » Pe Jul 29, 2022 8:25 am

Nastavis, koliko časa greje, al je pa tako, da po doseženi temperaturi začne piskati. Najbrž bo slednje, ga že eno leto nisem uporabljala.
Kompot pa jaz pasteriziram v kozarčkih, pipica je fajn zato, ker vodo elegantno spraviš iz njega.

Napisal/-a pika99 » Pe Jul 29, 2022 12:02 am

točno tako - postaviš ga zunaj, če je vtičnica predaleč, potegneš podaljšek.

Pipica je, pa termostat tudi, je pa res, da sem in kompot in mezgo jemala odzgoraj z zajemalko, za vročo vodo / čaj je pa super, da je pipica. tudi za kuhano vino, edino ga nikoli nismo delali v taki količini Smile

časovnik? Metuljc, kakšen časovnik? Mislim, da ga moj nima.

Napisal/-a metuljc » Če Jul 28, 2022 10:20 pm

Muha, ne bo ti žal.
Še ena velika prednost. Postaviš ga lahko kamorkoli, zunaj da ne greješ hiše, recimo.
Moj ima spodaj pipico, kar je zelo praktično. Da o časovniku in termostatu ne govorim.

Napisal/-a muha » Če Jul 28, 2022 8:52 pm

Saj tole mi zadostuje. Da si kuhala paradižnikovo mezgo. Tisti shranki, ki jih jaz kuham, se tudi kuhajo krajši čas. In sem in tja rabim pasterizator.

Več na ZS.

Napisal/-a pika99 » Če Jul 28, 2022 8:40 pm

Muha, evo me - za marmelado ti ne morem nič rečt, jaz sem ga uporabljala za:
- gretje vode, če smo se zbrali večja družba, in si je vsak potem dal v lonček izbran čaj ali pač karkoli, kar se lepo stopi v vroči vodi
- segrevanje jabolčnega soka pred ustekleničenjem
- kuhanje paradižnikove mezge
- ene dvakrat breskov kompot, ko je bilo ogromno breskev
- mogoče še kaj, pa se sedajle ne spomnim

Pri teh akcijah ni bilo potrebno daljše kuhanje in je bilo potem tudi čiščenje relativno enostavno. Za marmelado pa traja dlje, da se scmari, tako da nimam pojma - mogoče ima metuljc (ali pa kakšen drug član) kakšno izkušnjo.

Napisal/-a muha » Če Jul 28, 2022 6:35 pm

A marmelado se kuha kar direktno v njem? Kaj pa paradižnikova mezga ? Se ga da uporabljati kot pasterizator za kozarce in tudi za direktno kuhanje?

Če je tako, bi mi prišel kar prav. Pri mojem starem velikem EMO loncu se masa na dnu rada prijema. Še posebej, ker sega daleč čez gorilnik in je na sredi pač močna vročina.

Na vrh