Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2022

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Jajčevci 2022

Napisal/-a mfranc » Pe Nov 18, 2022 4:03 pm

Evo, takole sem rešil. Gospodinjski, manjši boks, ki se skoraj neprodušno zapre.

Bom dodal še nekaj pelatov, da bo testiranje bolj raznoliko Wink .

004-1a_________________mfranc

Napisal/-a GrGr » Pe Nov 18, 2022 11:04 am

Hm, kaj pa je nezrel jajčevec? Meni so prima v vseh stadijih + mnogo boljši je nezrel, kot prezrel ;-)

Napisal/-a brbr » Pe Nov 18, 2022 10:50 am

Sicer nimam pojma. Gotovo pa je za poizkusit. Jaz bi ga zaprla v steklen kozarec in hranila na sobni temperaturi. Tako shranjevanje z dozorevanjem se pri meni odlično obnese s paprikami, čiliji. Tudi paradižniki se zelo dolgo obdržijo._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a mfranc » Če Nov 17, 2022 2:04 pm

Včeraj sem pobral še zadnje paprike, večinoma babure. Pa dva zrela jajčevca, eden pa napol zrel, pravzaprav napol pobarvan.

Ta me zanima; ali tudi odtrgan jajčevec še dozori do uporabnosti?_________________mfranc

Napisal/-a matejos » So Avg 13, 2022 10:05 pm

A obstaja v naravi lepša bela barva od te?



Pri nas doma kuharijo ne zaupamo slovenskim receptom, ki so večinoma slabi in destruktivni do sestavin, ampak se še največ držimo tistih, ki znajo kuhati, tj Italijanov in Azijcev. Jajčevce, paprike, bučke v precej velikih kosih popražimo na hitro v woku. Proti koncu par daterinov/češnjevcev različnih barv. Maksimalno 3-5 min priprave na največjem ognju, kar ohrani teksturo in barvo. Z malo sojine omake, kot priloga testeninam, zraven paše tudi mladi sir in parmezan, podobno pasti primaveri._________________NM

Napisal/-a mfranc » Ne Avg 07, 2022 8:30 pm

Nos?

Rolling Eyes da premislim Cool

016-a_________________mfranc

Napisal/-a GrGr » Po Jul 25, 2022 11:41 am

Oja, letos je vreme kot naročeno za jajčevce! Na polno rastejo & dozorevajo na vrtu in prvič poskusno v večjem koritu, vročina jim paše.
Sem ravno danes ugotavljal, da jih bo treba začet jest vsak drug dan - kar ne bo problem sploh Smile

Napisal/-a mfranc » Če Jul 21, 2022 3:28 pm

Jajčevci 2022

Kar verjeti ne morem da do 21.7. še ni teme ..... Rolling Eyes

Jaz letos gojim samo tri sorte, po eno sadiko. Tako mala družinica smo, jih je hitro preveč. Pa tudi pri jajčevcih sem ugotovil,
da pri sortah ni veliko zanimivih novosti. Bom pa probal z F1 sortami, da vidim, ali so bolj odporni na bolezni, bolj rodijo ...

Jih je pa veliko sort; dolgi, okrogli, jajčasti, hruškasti, itd.
Če upoštevam še barvne različice, je izbor "pravi ognjemet" - za vsakogar nekaj Very Happy

006-2a
sami kapitalci :-)

Levo in desno je klasika pri nas, Black Beauty.

Drugi z leve je jajčevec Giralda F1

Tretji z leve je jajčevec Rania F1_________________mfranc

Jajčevci 2022

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh