Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pasterizirani shranki brez dodatkov.

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Pasterizirani shranki brez dodatkov.

Napisal/-a živa » So Avg 03, 2024 11:34 am

Notranjka, sodelavka delila z menoj enostaven recept naribane kumare s čebulo prevres v mešanici kisa, vode in soli. Naredila, poskusila, dobro.


Melona, torej vse enake rezultate. No, vseeno sem ponovno poskusila en sam kozarček nakockane ga korenja samo v slanici, z žličko kisa je pa odlično.

Torej ta smrad je običajen in ne samo moj kiks.

Hvala za izkušnje_________________Lp, Živa

Napisal/-a Melona » Pe Jul 26, 2024 11:45 am

Živa, enako, pokvarjeno ali ne, bolj nagravžnega od korenja v slanici v moji shrambi še ni bilo, vse je šlo na kompost. Tega se niti vohati ne da, kaj šele jesti.

Napisal/-a notranjka » Pe Jul 26, 2024 11:18 am

živa en tak recept za vloženo kumarično solato sem delila 1x spomladi.
Mislim da je pri receptih v temi kumare.


re: našla

https://stefkinedobrote.si/recepti/vlozena-kumaricna-solata/_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a živa » Če Jul 25, 2024 1:59 pm

ali katera vlaga korenje v slanico?
bučke za bučno juho, torej ne kisle in ne narezane v skrinjo?

sem vložila enkrat po receptu (pojma nimam katerem), celo olupljeno kuhano korenje. tako neprijetnega vonja še nisem doživela, ko sem odprla nepokvarjen kozarec. vlagala sem leta 2015. letos sem zadnji kozarec odprla in vrgla na kompost. zakaj? pustila sem, da vidim, če se bo pokvaril. ni se, le vonj je enak. fuj in fej

vloženo nakockano korenje z žlico kisa za vlaganje je ok, uporabljam ga za francosko solato.
je katera vlagala kumare za solato? na youtube je en kup receptov, vsak drugačen. v torek sem vložila 3 kozarce tako, da sem ročno na debele kolute narezala kumare, posolila, malo čebule (letos gnije, zato sem varčna z njo), potem nadevala v kozarce, v vsak kozarec 2 žlici jabolčnega kisa namesto kisa za vlaganje eno žlico, dolila vodo, zaprla, pasterilizirala v loncu z vodo._________________Lp, Živa

Napisal/-a cinija1 » Pe Jun 21, 2024 9:14 pm

Jaz sem lani naredila kar enih 6x 350 ml zelenjavne omake. Tudi večkrat sem si jo naredila in dva dni jedla. Enkrat z rezanci, pa enkra z rižem. Meni je bila zelo všeč, zato sem se odločila, da jo dam v kozarce.

Lahko bi rekla, da sem dala približno enako količino čebule, jajčevcev, paprike in nekaj več paradižnika. Nekaj bolj zrelega, ki sem ga olupila in neka bolj čvrstega.
Vse sem rezala na kocke malo večje kot cmxcm. Na čisto malo mašćobe popražila čebulo, nato jajčevce, papriko in na koncu paradižnik.

Seveda sem solila. Na koncu sem dodala kar dosti na grobo narezan peteršilj.
Vroče v vroče kozarce in pod deko.

Meni to pride zelo prav.

lep pozdrav
Pa še nekaj. Tudi bučke dajem not. Skratka, kar imam in kolikor imam, tako je vsaka runda malo drugačna.
Paradižnik pač naj bo nekaj zrelega da naaredi omako._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a copatka » To Okt 31, 2023 11:38 am

Hvala! Saj najbrž sem lani res tako delala (EMŠO Rolling Eyes). Sem bila malo skeptična, ampak tale lanska, ki sem jo uporabila včeraj, je še vedno prav lepo dišala. In to kljub temu, da je bila naša klet poleti toplejša od zunanjosti._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a metuljc » To Okt 31, 2023 9:34 am

Izkušenj ne, ampak jaz bi skuhala jušno osnovo, močno, precejemo dala v kozarčke IN pasterizirala. No, lahko v 2dl stekleničke od soka.

Napisal/-a copatka » Po Okt 30, 2023 7:24 pm

A se mogoče kdo spomni ob pogovorih o pasterizaciji shrankov, da smo omenili tudi mesno jušno osnovo? Jaz sem jo lani naredila in najbrž pasterizirala, a ne najdem nikjer nič zabeleženega. Se mi je v kozarčkih v kleti odlično ohranila. Že vse leto jo uporabljam, pa ne vem, kako sem jo naredila Rolling Eyes .
Ima kdo kakšne izkušnje?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a copatka » To Nov 01, 2022 10:37 am

Dva probna kozarčka špinače sta že v kleti. Jaz sem jo dala v krop samo toliko, da je upadla, zmiksala, napolnila kozarčke in v vodi pasterizirala. Je pa precej oksidirala, barva ni tako seksi kot tista iz zmrzovalnika, sicer pa mislim, da bo čisto v redu Wink . Bom poročala, ko bom prvo porabila.

Pred par dnevi sem naredila celo govejo osnovo, ki jo bom prav tako hranila kar v kozarčkih v kleti - bomo videli, kako se bo obnesla Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a brbr » To Nov 01, 2022 10:12 am

Copatka, špinačo sem enkrat shranila v kozarec, za probo. Pripravila sem jo tako, kot jo pripravljam svežo za kosilo: z malo vode podušim (ne blamširam), da upade in potem pripravim do konca. No, za v kozarec sem jo samo podušila do mehkega, vročo nadevala v kozarec, zaprla in ohladila pod odejo.
Obdržala se je odlično. Obrdžala temno zeleno barvo. Ko sem ob priliki iz nje hotela skuhati špinačno juho in sem kozarec odprla, je imela močan, rezek vonj po špinači. Sem si mislila, tole pa ne bo dobro, a sem juho vseeno pripravila. Na moje veliko presenečenje, je bila jed odličnega okusa in vonja._________________naredimo svet lepši

Na vrh