Napisal/-a muha » Če Apr 13, 2023 7:58 pm
PEČENICE -ZAMRZNITE JIH V VODI = LEDU.
Pozimi imam možnost dobiti dobre domače pečenice. Bi jih vzela na zalogo, vendar žal po par mesecih hranjenja v zamrzovalniku pričenjajo dobivati neprijeten priokus.
Pa mi je pred leti kmečka gospodinja, pri kateri sem jih kupila, povedala dober recept za shranjevanje. Pečenice zamrzniti povsem potopljene v vodo. Odrezati vrh plastenke, stlačiti noter pečenice (2 gresta v litrsko od donata) in do vrha zaliti z vodo. Pokrila sem jih z odrezano kapico in zamrznila v pokončnem stanju.
Tako zamrznjene se niso ločile od plastenk z bučnim oljem in so posledično ostale na dnu zamrzovalnika vse od sezone 2020/2021. Končno sem jih ta teden odkrila in danes pripravila. Okus: kot bi kupila sveže. Le mali košček, ki je štrlel iz ledu, je imel spremenjen (bljak) okus.Nazadnje urejal/a muha 14 Apr 2023 11:35; skupaj popravljeno 1 krat
PEČENICE -ZAMRZNITE JIH V VODI = LEDU.
Pozimi imam možnost dobiti dobre domače pečenice. Bi jih vzela na zalogo, vendar žal po par mesecih hranjenja v zamrzovalniku pričenjajo dobivati neprijeten priokus.
Pa mi je pred leti kmečka gospodinja, pri kateri sem jih kupila, povedala dober recept za shranjevanje. Pečenice zamrzniti povsem potopljene v vodo. Odrezati vrh plastenke, stlačiti noter pečenice (2 gresta v litrsko od donata) in do vrha zaliti z vodo. Pokrila sem jih z odrezano kapico in zamrznila v pokončnem stanju.
Tako zamrznjene se niso ločile od plastenk z bučnim oljem in so posledično ostale na dnu zamrzovalnika vse od sezone 2020/2021. Končno sem jih ta teden odkrila in danes pripravila. Okus: kot bi kupila sveže. Le mali košček, ki je štrlel iz ledu, je imel spremenjen (bljak) okus.Nazadnje urejal/a muha 14 Apr 2023 11:35; skupaj popravljeno 1 krat