Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2023

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paprika 2023

Napisal/-a muha » Ne Nov 12, 2023 2:12 pm

Prelep "zahvalno-božični kaktus". Wink Moje so letos večinoma dozorele že zunaj, trenutno imam na 2 sadikah le še kakih 5 plodov.

Napisal/-a Andrej Banko » Ne Nov 12, 2023 1:58 pm

Paprike na prostem so popravljene, tukaj pa še bo nekaj časa za obirat.



---------

Napisal/-a platar » Sr Okt 04, 2023 3:33 pm

Hvala obema na to da bi sok shranil pa nisem pomislil, no tudi ga ni bilo toliko, da ga v dnevu dveh ne bi popil. Tistega od paradižnika sicer kar zamrznemo v 1.5l plastenkah in ga kasneje dodajamo na enak način...
Paprika seveda ob teh temperaturah še vstraja kot je videti bo vsaj še naslednji teden. Naj kar traja Cool

Napisal/-a brbr » Sr Okt 04, 2023 11:24 am

Platar, jaz sok, ki ga spustijo paprike, prelijem v kozarce in pasteriziram. Se lepo obdrži in nam čez leto služi kot dodatek k jedem (golažu, recimo).
Seveda, velike čestitk k odličnemu pridelku._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a Bicikel » Sr Okt 04, 2023 10:57 am

Lepo predelano, platar čestitam.

Včeraj sem pobral še eno manjšo gajbico dozorelih in skoraj dozorelih paprik.
Za paprike je bila sezona pri meni kar ugodna, le s cca. dvo tedensko zakasnitvijo dozorevanja glavnine. Večino očistim, zrežem na kocke in zamrznem.

Pa še malo reklame za druženje: jesensko srečanje članov Gartlca - povezava:


http://forum.gartlc.si/gartlc-about5955.html

Napisal/-a platar » Po Sep 04, 2023 4:23 pm

Druga večja nabirka, ki se je predelala v Ajvar skupaj z melancani in enim ta rumenim (Trinidad Butch T yellow) za ostrino. Bilo je nekje 6 7 kil vsega skupaj na koncu pa 4je kozarci. V receptu sicer piše, da se vodo od paprik po pečenju odlije, ampak mi ni dalo miru in sem jo poizkusil. Še dobro, bila je še boljša kot od paradižnika.

Tako pa izgledajo od zunaj:

Napisal/-a živa » Po Avg 28, 2023 12:50 pm

AB, ti si fenomen na veliko področjih Wink Wink Wink_________________Lp, Živa

Napisal/-a Andrej Banko » Po Avg 28, 2023 9:35 am

Jaz pa pojem povsod vse, tudi če ni vedno super-duper ekstra najbolj dobro in 100% po mojem okusu! Wink
( že od majhnega )

Napisal/-a živa » Po Avg 28, 2023 9:08 am

Meni in moji družini so dobre samo moje filane paprike, in sicer midva jeseni zmeljeva sama govedino posebej, svinjino posebej (različni rok dobave). Paket govejega mletega in svinjskega mletega zmešam skupaj, prej dodam sproti mlet poper, sol, sesekljan peteršilj, majaron in timijan. maso temeljite premešam, dam na rahlo prepraženo čebulo in česen, pražim samo toliko časa, da se malo meso obarva. premalo pomeni trdo maso, preveč pa razpadajočo. riža ne dodajam, jajc tudi ne. le zakaj bi?
Paprik drugje ne jemo, se nam vsem zdijo moje najboljše. Se nam tudi ne pogreza po njih. v omako sladkorja ne dajem._________________Lp, Živa

Napisal/-a Beki » Če Avg 24, 2023 4:53 pm

Meni paprike z mesom nikoli niso bile preveč všeč, so mi pa zato blaaaaaazno dobre vegi paprike s krompirjem.

Približen recept je tukaj https://www.kulinarika.net/recepti/priloge/krompir/paprike-s-krompirjem/8094/?offset=10#mnenja.

Mi krompir narežemo na manjše kocke, ga ne ribamo. Preden nafilamo paprike, krompir malo opečemo na ponvi. Njam! Jih bom jutri naredila za kočerjo, dobro ste me to spomnile!

Na vrh