Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fila za purana ali kot priloga

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Fila za purana ali kot priloga

Napisal/-a copatka » So Nov 11, 2023 3:13 am

To je malo prirejen ameriški recept za Thanksgiving, link na originalnega je:
https://www.allrecipes.com/recipe/9115/cranberry-sausage-and-apple-stuffing/

Sestavine:

1 ½ šalčke polnozrnatega kruha (4 rezine toasta)
3 ¾ š. belega kruha (8 rezin toasta)
½ kg klobase (dam kranjsko ali pečenico) ali malo klobase in faširano meso.
1 š. čebule (v originalnem receptu je por, ne čebula)
¾ š. stebelne zelene
2 ½ čajne žličke žajblja
1 ½ ž. rožmarina
½ ž. mat. dušice
1 zlati delišez jabolko
¾ š. brusnic
1/3 š. peteršilja
1 piščančja jetra
¾ š. piščančje juhe
4 jedilne žlice stopljenega masla

Pečico segrejemo na 175° . Bel in polnozrnat kruh v kockah razprostreš v eni plasti na površino. Pečeš 5 do 7 minut v segreti pečici. Daš v veliko skledo.

V ponvi najprej prepražiš jetrca, vzameš ven in pražiš čebulo/por in klobase, da enakomerno porjavi. Dodaš zeleno, žajbelj, rožmarin in materino dušico. Pražiš še dve minuti, da zadiši.

To zmes poliješ čez kruh. Vmešaš nasekljano jabolko, brusnice, peteršilj in jetra. Navlažiš z juho in stopljenim maslom.

Nafilaš ptiča ali spečeš posebej. Na 175° v pekaču, pokritem s folijo prvih 20 minut, odkrito še 10 do 20 minut._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Fila za purana ali kot priloga

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh