Napisal/-a copatka » So Nov 11, 2023 3:13 am
To je malo prirejen ameriški recept za Thanksgiving, link na originalnega je:
https://www.allrecipes.com/recipe/9115/cranberry-sausage-and-apple-stuffing/
Sestavine:
1 ½ šalčke polnozrnatega kruha (4 rezine toasta)
3 ¾ š. belega kruha (8 rezin toasta)
½ kg klobase (dam kranjsko ali pečenico) ali malo klobase in faširano meso.
1 š. čebule (v originalnem receptu je por, ne čebula)
¾ š. stebelne zelene
2 ½ čajne žličke žajblja
1 ½ ž. rožmarina
½ ž. mat. dušice
1 zlati delišez jabolko
¾ š. brusnic
1/3 š. peteršilja
1 piščančja jetra
¾ š. piščančje juhe
4 jedilne žlice stopljenega masla
Pečico segrejemo na 175° . Bel in polnozrnat kruh v kockah razprostreš v eni plasti na površino. Pečeš 5 do 7 minut v segreti pečici. Daš v veliko skledo.
V ponvi najprej prepražiš jetrca, vzameš ven in pražiš čebulo/por in klobase, da enakomerno porjavi. Dodaš zeleno, žajbelj, rožmarin in materino dušico. Pražiš še dve minuti, da zadiši.
To zmes poliješ čez kruh. Vmešaš nasekljano jabolko, brusnice, peteršilj in jetra. Navlažiš z juho in stopljenim maslom.
Nafilaš ptiča ali spečeš posebej. Na 175° v pekaču, pokritem s folijo prvih 20 minut, odkrito še 10 do 20 minut._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
To je malo prirejen ameriški recept za Thanksgiving, link na originalnega je:
https://www.allrecipes.com/recipe/9115/cranberry-sausage-and-apple-stuffing/
Sestavine:
1 ½ šalčke polnozrnatega kruha (4 rezine toasta)
3 ¾ š. belega kruha (8 rezin toasta)
½ kg klobase (dam kranjsko ali pečenico) ali malo klobase in faširano meso.
1 š. čebule (v originalnem receptu je por, ne čebula)
¾ š. stebelne zelene
2 ½ čajne žličke žajblja
1 ½ ž. rožmarina
½ ž. mat. dušice
1 zlati delišez jabolko
¾ š. brusnic
1/3 š. peteršilja
1 piščančja jetra
¾ š. piščančje juhe
4 jedilne žlice stopljenega masla
Pečico segrejemo na 175° . Bel in polnozrnat kruh v kockah razprostreš v eni plasti na površino. Pečeš 5 do 7 minut v segreti pečici. Daš v veliko skledo.
V ponvi najprej prepražiš jetrca, vzameš ven in pražiš čebulo/por in klobase, da enakomerno porjavi. Dodaš zeleno, žajbelj, rožmarin in materino dušico. Pražiš še dve minuti, da zadiši.
To zmes poliješ čez kruh. Vmešaš nasekljano jabolko, brusnice, peteršilj in jetra. Navlažiš z juho in stopljenim maslom.
Nafilaš ptiča ali spečeš posebej. Na 175° v pekaču, pokritem s folijo prvih 20 minut, odkrito še 10 do 20 minut._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)