Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žita - proso, rž, goli oves, ...

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Žita - proso, rž, goli oves, ...

Napisal/-a Pepe » Po Jan 22, 2024 9:38 am

Melona je napisal/a:
V teoriji zelo podpiram metode, ki jih opisuješ, Andrej, v praksi sem pa odpovedala na celi črti, pri otroku in pri sebi, tudi sama ne jem vsega.
V družini nimamo takih težav, vsi jemo skoraj vse.
Težko pa sodim tiste, ki imajo odpor do neke hrane. Sem voditelj pri mladinski organizaciji in jaz verjamem otroku, ki nečesa ne je, da tega enostavno ne more na preprosti način spraviti v sebe. Imam kolega, ki ne je zelenjave. Ko je imel male otroke, je rekel, da mu je šlo neposredno na bruhanje, ko je otroka hranil s kašicami. Kaj šele, ko je otrok njemu potisnil žlico v usta. Verjetno se sicer s "treningom" da kaj izboljšati, ampak čudeža ni pričakovati. Jaz bi se tudi težko odločil, da bi jedel deževnike, hrošče, črve, čeprav so gotovo povsem užitni. Poskusil sem pečene kobilice in te so dobrega okusa, problem pa je glava.

Napisal/-a sončece » So Jan 20, 2024 12:27 pm

Matjaz Strojin, Sentjernej ima marsikaj od zita in je ekoloski. Definitivno pa se splaca slovensko robo kupovat, ker nasi ekoloski pridelki imajo manj svinjarije kot avstrijski al pa italjanski ekoloski, ker je pri nam zakonodaja glede uporabe ffs in gnojil v kmetijstvu bolj stroga

https://www-mojaobcina-si.cdn.ampproject.org/v/s/www.mojaobcina.si/sentjernej/imenik/matjaz-strojin-nosilec-dopolnilne-dejavnosti-na-kmetiji.html?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Od%3A%20%251%24s&aoh=17057424308159&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.mojaobcina.si%2Fsentjernej%2Fimenik%2Fmatjaz-strojin-nosilec-dopolnilne-dejavnosti-na-kmetiji.html_________________Smeh je sončni žarek duše.

Napisal/-a mravlja » So Jan 20, 2024 11:43 am

Zakaj ultra-konservativec... ? Mi smo bili prav tako vzgojeni: "Boš pa zjutraj pojedel, večerjo."
Pri nas so otroci pojedli vse.

Napisal/-a Melona » So Jan 20, 2024 11:12 am

V teoriji zelo podpiram metode, ki jih opisuješ, Andrej, v praksi sem pa odpovedala na celi črti, pri otroku in pri sebi, tudi sama ne jem vsega.

Napisal/-a Andrej Banko » So Jan 20, 2024 11:06 am

kate je napisal/a:
Imam pa še dodaten problem - hči je senzorično zelo senzibilna in posledično hrano hitro zavrača...


Imam sodelavca, ultra-konzervativec, lovec ( žena podobnih nazorov ); kakršnokoli afnanje okoli hrane je hitro rešil in zatrl. Če je bilo kakršnokoli zmrdovanje, se je hrana pospravila v hladilnih in ko je smrklavec prišel stokat, da je lačen, je dobil tisto - isto. In potem pojedel vse. Moraš biti trden in neomajen od prvih mesecev. Tudi ne komplicirata z bio, eko ... Otroka zdrava in jesta vse ( celo pečene nutrije Twisted Evil ) bolniških ni !
Večina ostalih sodelavcev ( predvsem ženskega spola ) je s popustljivostjo in razvajanjem zasrala in imajo probleme.

Napisal/-a muha » So Jan 20, 2024 1:24 am

Mok'ca spletna trgovina ima tako proseno kašo, kot neoluščeno proso. Potemtakem naj bi ga imeli tudi na tržnici.

Napisal/-a metuljc » So Jan 20, 2024 12:46 am

Morda Mokca, Tržnica Koseze, v kletnem delu.

Napisal/-a crtj » Pe Jan 19, 2024 11:24 pm

Kate, ker si v Ljubljani - Kalček?

Napisal/-a kate » Pe Jan 19, 2024 9:48 pm

@ živa: tudi sama sem se danes odpravila v to isto trgovino in doživela enako izkušnjo. Ni prosa, ni ječmenove kaše...
Do sedaj sem kupovala slovensko - belokranjsko, sosedi od Klepcev in je bila neprimerljivo boljša kot tiste, ki se dobijo v raznih prodajalnah (v konkretni trgovini še nisem probala, sem pa v nekaj običajnih), verigah. Imam pa še dodaten problem - hči je senzorično zelo senzibilna in posledično hrano hitro zavrača...

Napisal/-a juglans » Pe Jan 19, 2024 12:16 pm

Ho-fer, Mlinarstvo Rangus. Jaz ga kar precej pojem in je OK.

Mislim pa, da ravno proso ni zahtevna kultura in ni deležen kakšne posebne kemične pomoči, razen morebiti kakšnega mineralnega gnojila in seveda vsesplošnega onesnaženja, ki se mu je nemoč izogniti.

Na vrh