Napisal/-a GrGr » Če Apr 11, 2024 11:59 am
Nekaj mojih izkušenj, čeprav ne sodijo neposredno v temo:
- v trgovinah je navoljo kup shrankov,
- za testenine denimo kakih 10-15 vrst omak, za vsako vrsto pa variante raznih proizvajalcev,
- meni najljubša je taka, ki je ni moč kupiti: panceta, čebula, bučke in korenje, na koncu še malo kisle smetane >> perfekcija okusov!
- pa sem pomislil, da bi naredil omako poleti na zalogo in predlani sem testno dejansko jo,
- par kozarčkov sem staral v kleti, par v hladilniku (za vsak slučaj),
- zgledalo je OK, proglasil sem uspeh, a so se čez mesec vsi v kleti napihnili in je bilo kar nekaj smrdečega pospravljanja
- lani nov poskus, na veliko, v treh rundah: prva se je pretežno pokvarila, četudi v hladilniku, preostali pa sta pretežno zdržali in še vedno držita in omaka je slastna.
Smetano seveda dodam šele ob pripravi...
Kaj želim povedat? Da se v trgovinah prodaja preizkušeno, seveda pa lahko sami poskušamo karkoli želimo. In da shranjevanje shrankov v hladilniku (recimo malem, dodatnem v garaži) ni šwoh... ;-)
Podobno kilav izplen sem imel še z jajčevci v olju, a jih ne delam več, ker nima smisla + so naprodaj.
Nekaj mojih izkušenj, čeprav ne sodijo neposredno v temo:
- v trgovinah je navoljo kup shrankov,
- za testenine denimo kakih 10-15 vrst omak, za vsako vrsto pa variante raznih proizvajalcev,
- meni najljubša je taka, ki je ni moč kupiti: panceta, čebula, bučke in korenje, na koncu še malo kisle smetane >> perfekcija okusov!
- pa sem pomislil, da bi naredil omako poleti na zalogo in predlani sem testno dejansko jo,
- par kozarčkov sem staral v kleti, par v hladilniku (za vsak slučaj),
- zgledalo je OK, proglasil sem uspeh, a so se čez mesec vsi v kleti napihnili in je bilo kar nekaj smrdečega pospravljanja
- lani nov poskus, na veliko, v treh rundah: prva se je pretežno pokvarila, četudi v hladilniku, preostali pa sta pretežno zdržali in še vedno držita in omaka je slastna.
Smetano seveda dodam šele ob pripravi...
Kaj želim povedat? Da se v trgovinah prodaja preizkušeno, seveda pa lahko sami poskušamo karkoli želimo. In da shranjevanje shrankov v hladilniku (recimo malem, dodatnem v garaži) ni šwoh... ;-)
Podobno kilav izplen sem imel še z jajčevci v olju, a jih ne delam več, ker nima smisla + so naprodaj.