Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pehtran - shranki

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Pehtran - shranki

Napisal/-a brbr » To Maj 21, 2024 10:41 am

Slani pehtranovi štruklji so enaki kot skutni, le da dodaš pehtran. So odlična samostojna jed, zabeljeni samo z drobtinami, ali preliti s kakšno omako, ali pa kot priloga k mesu._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a notranjka » Po Maj 20, 2024 4:21 pm

Nam se obnese kot sirup ali z sladkorjem.
Ga pa tudi zamrznem za kakšne štruklje.

Tule sem malo več pisala
http://poosmiinpol.blogspot.com/2018/06/pehtranov-sirup-sladkor.html_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a lpmami » Po Maj 20, 2024 11:25 am

Slane pehtranove štruklje? To pa prvič slišim ... in zabetonirana v klasično (sladko) pehtranovo potico si niti ne predstavljam, kakšen naj bi bil ta okus._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a brbr » Po Maj 20, 2024 10:35 am

Jaz ga sušim, ker ga dodajam moji čajni mešanici. Za kuho pa ga zmrzujem, ker sladic ne maramo preveč sladkih. Radi imamo pa tudi slane pehtranove štruklje._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a muha » Po Maj 20, 2024 8:46 am

juglans je napisal/a:
robert je napisal/a:
Kako pehtran shraniti za zimo,ali ga lahko posušim ali pa ga narežem in ga lahko zamrznem kot npr.drobnjak.Hvala in Lp


Pri nas ga oberemo, nato ga skupaj s sladkorjem (približno 1:1) zmiksamo v mikserju do srednje fine strukture. Shranjujemo ga v steklenih kozarcih na sobni temperaturi v omari. Najdlje je stal leto in pol, pa se ni pokvaril. Na ta način zelo dobro ohrani aromo in je super v različnih pecivih, mufinih, zeliščnih kruhih ...



Preverjeno, dobro se obnese.

Pehtran - shranki

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh