Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Robida - Rubus fruticosus

Napisal/-a notranjka » Če Jul 18, 2024 2:39 pm

Muha,hvala za recept.
Letos prvič tudi pri nas na polno rodijo.
Prejšnja leta so mi jih že spomladi srne in tudi voluhar v zemlji si je vzel svoje.

Lani sem jih dala v gredo,spodaj je mreža in mož je naredil pergolo.Lani so si bolj celile rane,letos pa res rodijo na polno .


_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a GrGr » Če Jul 18, 2024 12:01 pm

Haha, pritrdil bi vama vsak pijanček Smile

Napisal/-a lpmami » Če Jul 18, 2024 11:37 am

Ja, "hlapi" znajo biti kar močni 😀_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a muha » Če Jul 18, 2024 11:02 am

Jaz sem viške vkuhavala v TALE LIKER. Namesto borovnic sem dala robidnice. Posebej pozimi se mi je zelo prilegel v čaju. Je pa neka posebnost pri pripravi: vedno, kadar sem ga kuhala (in poskušala Wink ) sem bila nekam omotična - najbrž hlapi. Laughing Laughing Laughing Alkoholnih pijač sicer ne ljubim najbolj, a likerček, ta pa ja, ko je že ravno bil pri roki. Embarassed

Napisal/-a crtj » Če Jul 18, 2024 9:30 am

Zelo dobro gredo, ampak je vsako leto tako.

Poleg tvojih načinov porabe tudi pokuham in uporabim sok za nadaljno kuhanje kaš, marmelad z jabolki / breskvami / karkoližeje.

Napisal/-a GrGr » Sr Jul 17, 2024 11:57 pm

Kako pa kaj robide letos? Pri meni fantastično, okusnejših še ni bilo! Zaščitene pred ptiči zorijo po cel teden, potem pa se nabreklih le dotaknem, da povsem zrele, sladke in okusne kar same padejo v roko. Letos se to res da, ker ni neviht, ki rade otresejo povsem zrele.
Nekaj jih pojem, nekaj namočim v šnops iz jabolk (+limona, ingver, med), nekaj pa dam v skrinjo, zamrznjene na pladnju.

Napisal/-a živa » To Sep 19, 2023 9:01 am

jaz jih porežem na višino 1,5 m, vse stranske poganjke iz pazduh listov pa na 1 cm ali tik ob veji._________________Lp, Živa

Napisal/-a crtj » Po Sep 18, 2023 2:28 pm

Tolko, da niso napoti, robida se bo že ujela po rezi Smile

Napisal/-a copatka » Po Sep 18, 2023 12:48 pm

Moje robide so čudovite, ne vem sorte, so pa brez trnov. Sadika je najprej potrebovala par let, da je prišla skozi naše kamenje do zemlje, zadnja leta pa dela kot nora. Very Happy Polno polico marmelad imam v kleti.

Naredila mi je več metrske rozge. Na kakšno dolžino jih krajšate? To moram narediti zdaj, ker me ovirajo pri hoji po vrtu. Vse, ki so letos rodile in še vedno zorijo, bom odstranila pa kasneje._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a GrGr » Pe Sep 01, 2023 8:07 pm

Kakor kje: pri nas v naravi kasnijo, gojene pa odvisno od lege in sorte.

Na vrh