Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Drobni gospodinjski pripomočki

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Drobni gospodinjski pripomočki

Napisal/-a muha » Po Avg 05, 2024 5:54 pm

Danilo je napisal/a:
Ob omembi pasiranja paradižnika, mi nikoli ni jasno, zakaj je to potrebno? Razrežeš na kose, pokuhaš, zmiksaš z močnim paličnim mešalnikom in delo opravljeno brez pacanja in odvečnega dela. Ne spomnim se, da bi me kdaj zmotil kak olupek ali seme, pa še bolj zdravo je.

Enako!

Se pa zgodi pri poznejših berah, da ima kakšen tako lupino, ki se ne pusti zmiksati, ampak se nekako zvije v obliko daljše iglice. Te me pa motijo, a jih ni veliko.

Napisal/-a GrGr » Po Avg 05, 2024 5:14 pm

Haha, jp. Mogoče zato, ker so tako delale naše babice in mame, pa je pri tem ostalo...ponekod.
Marsikaj se je spremenilo od takrat, navade pa se pač počasi. Ko sem bil jaz mulc, se je vlagalo ogromno kompotov, vse v steklene kozarce s klipsnami, ki so se kuhali v velikem kotlu - dela za znoret! Čemu? Da je obstalo, ker je bilo dejansko za hrano, prava ozimnica torej. Takrat češenj ni bilo na voljo 10 ali 11 mesecev, kompot pa. A slednji ne nujno tudi v trgovini.
Ozimnico delamo še vedno, a razlogi so na srečo drugačni. Tudi tehnologija in znanje pripravo (lahko) močno olajšajo.

Napisal/-a Danilo » Po Avg 05, 2024 4:36 pm

Ob omembi pasiranja paradižnika, mi nikoli ni jasno, zakaj je to potrebno? Razrežeš na kose, pokuhaš, zmiksaš z močnim paličnim mešalnikom in delo opravljeno brez pacanja in odvečnega dela. Ne spomnim se, da bi me kdaj zmotil kak olupek ali seme, pa še bolj zdravo je.

Napisal/-a živa » Po Avg 05, 2024 12:36 pm

Tale dela tako umazanijo, da je joj prejoj. Pa večkrat mora masa skozi. Najbolje je dati v blender oz. Vrč robota. Vse zmelje._________________Lp, Živa

Napisal/-a metuljc » To Jul 30, 2024 1:16 pm

Muha, hvala.

Napisal/-a muha » To Jul 30, 2024 12:32 pm

metuljc je napisal/a:
Mimogrede, ker ne vem, kam sicer.
INPOS ima v ponudbi pasirko za paradižnik, 17,99€, ki jo je svoj čas izdeloval Pocajt. MarijaV vem, da je ne more prehvaliti.



https://www.inpos.eu/catalogsearch/result/?q=pasirka+za+paradi%C5%BEnik

Napisal/-a muha » So Nov 04, 2023 12:22 pm

Če kdo ni zadovoljen s svojim lupilnikom krompirja priporočam

TEGALE od IKEE. Dolg je le dobrih 10 cm.

Lahek, idealno pade v žensko dlan, dobro reže, olupki so tanki, konstrukcija primerno čvrsta. Nima sicer "trna ali ušesca" za čiščenje očesc, a tudi pri tistih, ki ga imajo, se le-ta slej ko prej odlomi.

Napisal/-a muha » Sr Avg 03, 2016 3:39 pm

Še nekaj, kar pride zelo prav pri vročem vlaganju: Plastificiran predpasnik. Dobila sem ga za darilo, takega lepega ženskega. Kje je bil kupljen ne vem, a me je že parkrat obvaroval pred večjimi ali manjšimi pljuski vroče tekočine.

Če ga kje zasledite, ga le nabavite.

Od te firme, ampak samo predpasnik, ne set.

Napisal/-a metuljc » Sr Avg 03, 2016 3:35 pm

Mislim, da Frucova zdrži, pa tudi on DonatMg, po mojih izkušnjah. No, boljši so liji, če jih le imaš. za moje mini kozarčke je kar problem.

Mimogrede: 6-kotni kozarčki so "cort", le pomijejo se dobro le v pomivalnem stroju, na roke pa ne preveč in v vogalčkih ostanejo kar spodobne količine kakšne dragocene marmelade.

Napisal/-a muha » Sr Avg 03, 2016 3:20 pm

metuljc je napisal/a:
Za manjše kozarčke se obnese odrezan del plastenke od Fruca.


Jaz skoraj vedno vse polnim vrelo in se mi je že zgodilo, da se je plastika zaradi vročine pokvečila.

Na vrh