Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako, kdaj, kaj kuhati v vročih dneh

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Kako, kdaj, kaj kuhati v vročih dneh

Napisal/-a metuljc » To Avg 13, 2024 11:50 am

Saj, recimo, da sem ostali del blanširane potem uporabila kasneje. Le česen je po tvoji metodi bolje dodati ko se blitva že sesede.

Napisal/-a brbr » To Avg 13, 2024 11:46 am

Super jedi, prav res.
Metuljc, zakaj pa blitvo, ki jo takoj poješ, prej blanširaš. Jaz je nikoli. Kar svežo narežem in dam v lonec.

Tudi tole je super: stročji fižol, kuhan, potem malo prepražen na maslu/olivcu, na koncu pa čezenj ubijemo jajce ali dva, vse skupaj dobro premešamo, popopramo in potresemo s peteršiljem._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a muha » To Avg 13, 2024 11:11 am

Tole je že kar pošten, čeprav enostaven, obrok. Vreden posnemanja.

Napisal/-a metuljc » To Avg 13, 2024 9:54 am

Še ena enostavna:
Na oljčnem olju popražimo česen, da zadiši, takoj dodamo blanširano blitvo, ne dobro odcejeno, z narezanimi listnimi peclji vred, pražimo, da tekočina izpari. Dodamo kockice sira (ali pa ne), solimo, popramo, morda malček muškatnega oreščka.
Zdaj pa, ali ubijemo na blitvo, v prej narejene "bazenčke" jajca ali prelijemo blitvo s prej razmešanimi jajci, količina po želji. Pokrijemo, da jajca zakrknejo toliko, kot nam je všeč.
Dober tek.
Tako se "znebimo" velikih količin blitve.

Napisal/-a copatka » To Avg 13, 2024 2:59 am

Pri nama je bila pa danes boranja, za v skrinjo za še dvakrat veganska, za danes pa zmešana z že pripravljenim in zamrznjenim golažem - božansko Very Happy .
Jutri bo pa dimljen losos v smetanovi omaki s širokimi rezanci in paradižnik z veliko rukole za solato._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a lpmami » Po Avg 12, 2024 4:59 pm

Metuljc, točno tak dnevni jedilnik imam rada poleti. Če ni piščanca (nimam tistega na vroč zrak, kaj več se mi v vročini ne da), pa tudi ni hudega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a metuljc » Po Avg 12, 2024 4:50 pm

Pri nas bo pod večer, veeeliko blitve s krompirjem in piščančja krilca za žar, v pečici na vroč zrak. Čez dan pa sadje, so že nova jabolka, pa breskve, kak jogurt,....

Napisal/-a muha » Po Avg 12, 2024 4:13 pm

33 °C

Danes je bil sataraš. Jutri bo poletna solata s tuno. Velike porcije, da ostane kaj še za večerjo.
Zame bi bilo že to dvoje dovolj, a je bilo pod mus v teh vročini skuhati še juho. Rolling Eyes Gospodinjino maščevanje: juha iz kocke. Cool

Napisal/-a Melona » Pe Jul 12, 2024 5:16 pm

Mož je zjutraj napekel dovolj palačimk, da bodo še jutri za posladek s sladoledom.

Testeninsko solato bova prav tako jedla danes in jutri za kosilo, poleg fussilov so v njej še kumara, dve papriki, trije paradižniki, koruza in konzerva tune.

Poleti večinoma kuham v provizorični kuhinji v pritličju, da nama kuha ne greje stanovanja, najraje kaj v pečici, da mi ni treba biti zraven.

Napisal/-a lpmami » Pe Jul 12, 2024 4:37 pm

Danes sem imela na jedilniku špinačo iz pesinih listov, pire krompir in jajček na oko. Sicer je nekaj kuhanja, pa spet ne preveč.
Tako je bilo dobro, da sem krožnik polizala Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Na vrh