Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

OREHOVA POTICA

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: OREHOVA POTICA

Napisal/-a lpmami » Sr Jun 20, 2018 11:03 pm

Jaz imam pri peki potic podoben uspeh, pa se že dolgo držim prepričanja, da za na razstavo pač ne bodo, dobre so pa vedno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a copatka » Sr Jun 20, 2018 10:07 pm

Tudi jaz sem zadnja leta začela delati potičke za praznike. Orehovo delam kot moja stara mama z medom in vedno tudi pehtranovo. Very Happy
Včasih ratata lepi, včasih malo manj - dobri sta pa vedno. Wink

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a cinija1 » Pe Mar 30, 2018 11:36 pm

Hvala Muha in vesele velikonočne praznike vsem tvojim
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a muha » Pe Mar 30, 2018 10:49 pm

30.3. 2018
cinija1 je napisal/a:
Pozdravljene
Potička je pečena. Je letos mešana, malo orehov, lešnikov in mandljev. Malo sem "pospravila " po shrambi in zamrzovalniku. Malo večje krajčke sem dala v model in sva tudi že probala. Bo kar dobro, samo malo preveč moke je.



Pa lep pozdrav
cinija

Napisal/-a lera » To Avg 05, 2014 5:38 pm

Orlica sem tudi jaz mislila včasih, da ne bom znala speči potice pa jo sedaj pečem 2 x letno za Božič in Veliko noč po dve ( ker vedno zamesim preveč) pa jajca in orehe domače (mogoče letos tudi smetano) dam notri ma za prste obliznit. Ti kar probaj._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com

Napisal/-a Zenka » Po Jan 06, 2014 7:12 pm

Včasih rozine namočim v limoninem soku namesto rumu - tako je še nek dodaten kiselkasti okus v vsej tej sladkosti.

Napisal/-a orlica » Sr Dec 25, 2013 3:04 pm

Ko prebiram vaše komentarje, sem se spomnila tiste potice, kot jo je znala speči samo moja draga stara mama.
Njeno testo je bilo zelo dobro in zlato rumeno, ker je dala vanj več jajc in smetane.
Od dišav pa samo limonino lupinico, vanilin sladkor in rum.
Njen nadev je bil zelo preprost - orehi poparjeni s smetano, sladkor in vanilin sladkor.
Testo je razvaljala na debelo in tudi nadev namazala na debelo.
Take potice, kot jo je znala speči ona, kasneje nisem jedla nikjer več.
In še nekaj je, po moje, da bistveno: uporabljala je domača jajca, domačo smetano in pekla je z veliko ljubeznijo.

Napisal/-a metuljc » Sr Dec 25, 2013 12:15 pm

Meni je pa včeš potica brez rozin (čeprav je letos naša z njimi).
Delam pa skrajno preprost nadev, ki ima res okus poi orehih:
zmlete orehe zmešam s smetano, najboljša je topljena, gre pa tudi z mešanico sladke in kisle, malo sladkorja, vanilijevega sladkorja, sokom ene pomaranče, malo cimeta, temeljito premešam, mora biti mazavo, a gosto.
Po namazanem nadevu posujem še sladkor (če ga dam v nadev, se hitro stopi in je potico težje lepo zviti), po vrhu posujem še rozine (ali pa tudi ne) in zmlete orehe (ti dajo še posebno dober okus). Vse skupaj je hladno, no, sobne temperature.
Če ne dodam rozin, je taka potica najlepša, če je zvita iz sredine, tako, po starem, pečena pa v glinastem modlu, da dobimo res kolač.

Napisal/-a muha » To Dec 24, 2013 9:52 pm

Lepa potica in gotovo tudi dobra, pa skorja nič ne odstopa in med plastmi nobenega zraka poklon .

Moj recept:

- pripravi testo
- pripravi nadev
- pripravi v rumu namočene rozine
- razvaljaj testo
- namaži nadev
- pozabi rozine
- zvij testo in speci

- serviraj z rozinami, da si jih vsak vzame po želji Wink Laughing Laughing

Napisal/-a bodika » To Dec 24, 2013 7:17 pm

Res si lepo zvila potico in spekla.Kar odrezala bi si jo kos.

Na vrh